Jaarlijkse evenementen

Naast het befaamde Zuiderburentoernooi zijn er een aantal evenementen die jaarlijks terugkeren bij v.v. de Zuiderburen. Hieronder worden ze uiteengezet.

Zuiderburenweekend

Ieder jaar na afloop van het seizoen (mei - juni) wordt er een weekend georganiseerd speciaal voor alle leden van v.v. de Zuiderburen. De invulling van het weekend bestaat doorgaans uit een combinatie van entertainment en sportieve activiteiten.
We verblijven in een groepsaccommodatie die zich in de regio bevindt. Hierdoor kunnen leden, indien gewenst, ook gedeeltelijk het weekend bijwonen. De organisatie van het Zuiderburenweekend is in handen van drie leden. Zij wijzen tijdens het weekendje een drietal leden aan, die het weekend voor het volgende jaar moeten organiseren.

De geschiedenis van het Zuiderburenweekend gaat terug naar 2009. Hieronder volgt een overzicht van de locaties waar we de afgelopen jaren verbleven:
  • 2009: Den Heyerkant Westerhoven, 19 t/m 21 juni
  • 2010: 't Uilennest Geldrop, 5 t/m 7 maart
  • 2011: D'n Hazelaar Eersel, 27 t/m 29 mei
  • 2012: De Willy-hoeve Bergeijk, 4 t/m 6 mei
  • 2013: Blokhut scouting Steensel, 24 t/m 26 mei
  • 2014: De Spil Vessem, 6 t/m 8 juni
  • 2015: De Schildpadhoeve Retie (B), 29 t/m 31 mei
  • 2016: Van Pinxteren Oirschot, 20 t/m 22 mei
  • 2017: 't Uilennest Geldrop, 12 t/m 14 mei
De organisatie voor het weekend van 2018 is in handen van Frits van Sambeeck, Ruud Hermans en Rico Coolen.

Zuiderburen Kerstquiz

De Zuiderburen Kerstquiz werd voor de eerste keer georganiseerd in 2016. De quiz vindt plaats in het laatste weekend voor Kerst en de organisatie is in handen van de activiteitencomissie. Het is een gevarieerde quiz die gepaard gaat met veel droge humor en sensatie.

ZuiderBieren

De meeste Zuiderburen houden wel van een biertje en we profileren ons dan ook niet voor niets als bourgondische club. In het kader hiervan organiseert de activiteitencomissie één keer per seizoen ZuiderBieren.
Dit is een speciaalbier proeverij bij Taverne d'n Ouwe Brandtoren aan de Burg. Willekenslaan 2 in Reusel. Tijdens deze avond krijgen de leden 7 mooie zorgvuldig geselecteerde speciaal bieren (steeds ½ consumptie) voorgeschoteld. De bierproeverij wordt afgewisseld met hapjes tussendoor (5 in totaal).

ZuiderVuren

ZuiderVuren staat voor een avond gezelligheid met de leden, bij het kampvuur. Slap ouwehoeren onder het genot van een drankje is de basis van de avond. De eerste editie van deze activiteit vond in 2018 plaats bij de Molenhut van Jong Nederland.
Een onderdeel van de avond is Zuiderbuur onder vuur. Dit is de Zuiderburen variant op The roast of....

In de spotlight

banner foto's kampioensfeest Zuiderburen 1

Dropshots

Jarigen


Polletje