Jaarlijkse evenementen

Exclusief voor onze leden

Evenementen die de leden verbinden

Naast het voetbal zijn het de jaarlijkse evenementen die onze leden verbinden. Ze zijn tevens bepalend voor de identiteit van de club. Bij v.v. de Zuiderburen worden jaarlijks diverse evenementen, zoals:

  • Bierproeverij ZuiderBieren
  • Winterstop quizavond
  • ZuiderVuren
  • Seizoensafsluiting
  • Zuiderburenweekend

Daarnaast ontstaan er regelmatig (spontane) eigen initiatieven vanuit de leden, zoals een huifkartocht of teambuildingsavond.

Christoffel bier

ZuiderBieren, bij d'n Ouwe Brandtoren

De meeste Zuiderburen houden wel van een alcoholische versnapering. In het kader hiervan organiseert de activiteitencomissie begin november ZuiderBieren.
Dit is een speciaalbier / wijn proeverij bij Taverne d’n Ouwe Brandtoren. Tijdens deze avond krijgen de leden 7 mooie zorgvuldig geselecteerde speciaal bieren (steeds ½ consumptie) voorgeschoteld. De bierproeverij wordt afgewisseld met hapjes tussendoor (5 in totaal).

Gegarandeerd bourgondisch genieten!

Winterstop quiz brengt warmte in de winter

Kort na de jaarwisseling organiseert de activiteitencommissie jaarlijkse de winterstopquiz in zaal de Koster. Het is een avondvullend programma dat bol staat van de rivaliteit, hilariteit en bovenal gezelligheid. Het is bij uitstek dé avond die onze leden nog dichter bij elkaar brengt.

Winterstopquiz, rivaliteit gecombineerd met hilariteit en bovenal gezelligheid

Bij de winterstopquiz van de Zuiderburen speelt voetbalkennis een marginale rol; het is de ironische omlijsting die de boventoon voert. De humoristische doe-opdrachten en/of mystery guest dragen hier volop aan bij. 

Kortom een avond, die precies past in de geest van onze club.

ZuiderVuren, want een eigen haard is goud waard

ZuiderVuren is een ledenavond vol gezelligheid in het voorjaar (maart-april). Een ongeschreven regel is dat de avond een thema en entertainment bevat. Eén element staat sowieso vast: het kampvuur. 

Eén element staat vast bij ZuiderVuren: het kampvuur

De organisatie is telkens in handen van een drietal leden van de club (buiten de activiteitencommissie).

‘Boeren uit de hoai, vur mekoar dur het vuur’, zo luidt een zin uit het Zuiderburen clublied. Hieruit spreekt saamhorigheid en verbroedering en dat is precies waar het bij ‘ZuiderVuren’ om draait.

Seizoensafsluiting, altijd in stijl

Ongeacht de sportieve prestaties van de Zuiderburen teams, wordt elk seizoen geheel in lijn met de filosofie van de club afgesloten. Dit vindt altijd plaats op de laatste wedstrijddag van de competitie. De innerlijke mens komt niks te kort, zoals een bourgondisch ingestelde vereniging betaamt.

De locatie voor de afsluiting van het seizoen is afgewisseld op het sportpark danwel bij hoofdsponsor De Koster.

ZuiderWeekend, waar herinneringen voor het leven worden gemaakt

Ieder jaar na afloop van het seizoen (mei – juni) wordt er een weekend georganiseerd speciaal voor alle leden van v.v. de Zuiderburen. De invulling van het weekend bestaat doorgaans uit een combinatie van entertainment en sportieve activiteiten. Eén ding is zeker, gezelligheid viert hoogtij tijdens deze dagen!

We verblijven in een groepsaccommodatie die zich in de regio bevindt. Hierdoor kunnen leden, indien gewenst, ook gedeeltelijk het weekend bijwonen. De organisatie van het Zuiderburenweekend is telkens in handen van drie leden die het weekend van het jaar daarvoor zijn aangewezen.