Over de Zuiderburen

Wat onze vereniging uniek maakt

Een levendige vereniging midden in de samenleving

Wij zijn anders dan andere voetbalverenigingen. Bij v.v. de Zuiderburen is het beleid gebaseerd op onze zelf ontwikkelde B.E.L.G.-Filosofie. B.E.L.G. staat voor Bourgondisch, Entertainend, Laagdrempelig en Gelijkwaardig.

Bourgondisch

Een bourgondische levensstijl zit verweven in het DNA van de club. Vele activiteiten om het voetbal heen zijn hier aan gerelateerd.

Entertainend

Vermaak staat centraal bij de vrijetijdsbeleving binnen onze vereniging. De nadruk ligt bij ons minder op het presteren.

Laagdrempelig

Iedereen die van voetbal houdt, is welkom bij de club en toegankelijkheid van de beleidsbepalers staat hoog in het vaandel.

Gelijkwaardig

Voor iedereen gelden dezelfde waarden en regels binnen de club. Geen enkel individu of team heeft een voorkeurspositie.

Bourgondisch hoogstaand voetbal
garantie voor succes geen toeval

Waarom je kiest voor v.v. de Zuiderburen

Gezelligheid na een potje zomeravondvoetbal op het Rodehoveld

Onze missie

Vv de Zuiderburen heeft een dorps karakter en biedt laagdrempelig voetbal aan voor senioren, zowel voor heren- als voor damesteams. De nadruk bij het voetballen ligt op het genieten en plezier maken en minder op het competitieve aspect. Actieve betrokkenheid van en interactie met de leden is de basis waarop de vereniging draait.

Onze visie

Vv de Zuiderburen streeft er naar zoveel mogelijk spelers te behouden voor de voetbalsport en denkt hierbij in mogelijkheden en kansen. Op de club heerst saamhorigheid, waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar achtergrond of overtuiging. Verder hechten we veel waarde aan een goede sfeer waarbij een ieder zich thuis voelt.

Bij de Zuiderburen is het glas altijd halfvol

V.v. de Zuiderburen is een voetbalvereniging met een positieve instelling, waar in mogelijkheden gedacht wordt. De meesten kennen de Zuiderburen als organisator van het bekende Zuiderburentoernooi. Het toernooi waar regionale voetballiefhebbers ieder jaar weer veel plezier aan beleven op Hemelvaartsdag.

Maar wij bieden het hele jaar door voetbalplezier aan en niet alleen met Hemelvaart. Op die manier zijn we een verbindende factor in de regio. Bij ons is, al bijna 60 jaar, plek voor een ieder die van het voetbalspel houdt.

Tapkranen Zuiderburentoernooi

v.v. de Zuiderburen: altijd 'gezelligen buurt', veelal in de buurt

Week in week uit genieten spelers uit Reusel en omstreken van Nederlands populairste teamsport. Groot voordeel van spelen bij de Zuiderburen is dat je vrijwel altijd in de buurt (regio de Kempen) speelt en zo ook nog vaak oude bekenden treft. Dit komt de sfeer op het veld ook ten goede.

Wekelijks voetballen in een ongedwongen sfeer?

Wij zijn een compacte vereniging, waar leden zich snel thuis voelen. Gemoedelijkheid is wat ons typeert. Iedere zondag staan onze mannen en vrouwen weer aan de aftrap om gezellig een potje te ballen (m.u.v. de zaalvoetballers; die spelen op maandagavond). De vereniging kent met ingang van het seizoen 2023-2024 3 herenteams, 1 damesteam, 1 zaalvoetbalteam en een 45+ team. Vanaf september maken we ons weer op voor een nieuw seizoen. Hopelijk met jou!

Daarnaast faciliteren we gedurende het seizoen gezellige trainingen op sportpark Den Hoek in Reusel. Bovendien organiseren we gedurende het seizoen diverse activiteiten om de leden nog eens extra met elkaar te verbinden, zoals een quizavond, een bierproeverij en de legendarische voetbalweekendjes. 

Genoeg redenen om je bij ons aan te sluiten. Dus kom jij ballen bij de buren?

Voetbalbeleving, het hele jaar door!

V.v. de Zuiderburen is geen doorsnee voetbalclub. Zoals hiervoor al gemeld, spelen we net als zoveel andere clubs in de regio op zondag wedstrijden. De liefhebbers kunnen zich doordeweeks uitleven op het trainingsveld. Dit is bij ons geheel op vrijwillige basis, dus ook studenten die doordeweeks op kamers zitten kunnen gewoon lid worden en op zondag spelen.

In tegenstelling tot bij andere clubs gaan we ook in de zomermaanden gezellig door met trainen. Dat is juist de mooiste tijd om te voetballen; lekker in het zomeravondzonnetje! Deze trainingen op het befaamde ‘Rodehoveld’ zijn inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen. Menig legendarisch avondje heeft hier plaatsgevonden. Voor een deel van het huidige ledenbestand vond daar ook de eerste kennismaking met de club plaats.

Marc Gerritsen in actie namens de Zuiderburen tegen Hulsel

V.v. de Zuiderburen: sfeer die je geproefd moet hebben

Je proeft aan bovenstaande al dat sfeer een belangrijke factor is binnen de vereniging. Plezier is dan ook één van de pijlers waar de club op rust. Je kunt altijd vrijblijvend een keer aansluiten bij een training om het zelf te ervaren. 

Geen teambuilding maar club building

Naast de trainingen, competitie- en bekerwedstrijden organiseert de club nog veel meer. Dit doen we om het wij-gevoel en de betrokkenheid te versterken. Bij veel verenigingen zijn alle elftallen losse eilandjes. Bij de Zuiderburen is de club één geheel. En klaarblijkelijk ook uniek: bij ons geniet geen enkel team een voorkeursbehandeling. Dit versterkt het clubgevoel.

Edje aan het bier

V.v. de Zuiderburen: bourgondisch hoogstaand voetbal

Dit is de officiële slogan van de vereniging en het typeert de club treffend. Onze leden kun je karakteriseren als sportieve levensgenieters. Wij bieden plaats aan iedereen die van voetbal houdt, ongeacht het niveau. Op de eerste plaats is het voetbal vrijetijdsbesteding en zo moet het ook voelen voor de groen-wittenUiteraard hoort daar een pilske of een hamburger na afloop bij.

Gruun-wit
tewel

Algemene informatie

Jaar van oprichting: 1967
Clubkleuren: groen-wit
Kvk-nummer: 17225522
Verenigingsnr.:  QKWK73F
Correspondentieadres:
Eversacker 17
5096 CC Hulsel

E-mailadres: info@zuiderburen.com

Partners sportpark

Contributie

Actieve leden veld: €100,-
Actieve leden zaal: €50,-
Oproepkrachten / rustende leden: €50,-
Bestuurs- /commissieleden: €50,-