Geen hervatting van de competities als gevolg Corona epidemie

Velden van vv de Zuiderburen

Het lag al in de lijn der verwachting, maar na de verlenging van de maatregelen ter indamming van de Corona crisis, is het nu definitief: de competities worden niet meer uitgespeeld. De KNVB heeft dit gisteravond na de persconferentie van het kabinet wereldkundig gemaakt. Hiermee is er ook een eind gekomen aan die onzekerheid. Wij begrijpen dit besluit als club volledig.

Geen kampioen en geen degradant(en)

Aansluitend op het bovengenoemde besluit zal er dit seizoen geen kampioen zijn (ook niet aangewezen) en tevens degradeert er niemand. De insteek is om het komende seizoen te starten met dezelfde competitie-indeling als de huidige.

KNVB belooft clubs financieel tegemoet te komen

Iedere club voelt de finaciële gevolgen van de Corona crisis. Dat geldt zeker ook voor v.v. de Zuiderburen (denk alleen maar aan het mislopen van de toernooi-inkomsten). Gelukkig is de KNVB bereid de verenigingen tegemoet te komen. De maandelijkse incasso’s van april en mei zullen niet geincasserd worden.

Daarnaast geeft de KNVB een restitutie op de reeds in rekening gebrachte wedstrijdgelden. De hoogte van deze restitutie is gebaseerd op het aantal niet gespeelde wedstrijden. Dit is uiteindelijk terug te zien in de eindafrekening.

Uitgebreidere informatie over de besluiten van de KNVB kun je teruglezen op https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59781/competities-amateurvoetbal-niet-hervat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *