D’n Bennies en de Tjoepers winnen het zuiderburentoernooi 2013

De Zuiderburen kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde editie van het Zuiderburentoernooi. Net als voorgaande jaren bestond het deelnemersveld afgelopen donderdag weer uit 16 dames- en 24 herenteams. Een andere gelijkenis met de laatste jaren is het prachtige weer. V.v. de Zuiderburen lijkt patent te hebben op een zonnige Hemelvaartsdag. Dit gegeven én de goede organisatie zorgden weer voor vele lachende gezichten, zowel bij deelnemers als toeschouwers.

De organisatie werd voorafgaand aan het toernooi al op de proef gesteld met twee afmeldingen van herenteams in de laatste week en het uitvallen van een scheidsrechter een dag voor het toernooi. Alles is uiteindelijk goed gekomen, mede door de inzet van eigen leden en partners. Onze dank hiervoor is zeer groot en dat geldt ook voor de scheidsrechters die alles op het veld weer in goede bann hebben weten te leiden.
Een bijzonder woord van dank gaat uit naar Bart Kanen, die een dag voor het toernooi nog opgeroepen werd. Hij was ook degene die de herenfinale floot, die ging tussen ‘CV Ambiani‘ en ‘de Tjoepers‘.

Laatsgenoemde team ging er uitendelijk met de prestigieuze schaal naar huis na de 1-0 overwinning. Voor ‘de Tjoepers‘ is het de tweede keer dat ze het Zuiderburentoernooi op hun naam schrijven. Ook in 2011 waren ze de sterkste. De derde plaats bij de heren was dit jaar voor ‘v.v. Netersel‘.
Bij de dames ging de finale tussen de Belgisch/Nederlandse revelatie ‘de Mutsen‘ en ‘d’n Bennies’ uit Lage Mierde. Hierin waren de Mierdse dames uiteindelijk het sterkst. Met de 2-0 overwinning schrijven zij het Zuiderburentoernooi voor het eerst op hun naam, waar het de laatste jaren altijd eenReusel-sport’-aangelegenheid was. De derde plaats was voor ‘de Goeiste‘.

Na afloop van de wedstrijden bleef het zuiderzonnetje schijnen, zodat de liefhebbers lekker buiten de bekerfinale tussen AZ en PSV op het led-videoscherm konden bekijken. De prijsuitreiking en de tombola werden door deze wedstrijd naar achter geschoven, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren alleen maar lachende gezichten te zien en daar zijn wij als club supertrots op. Net als op de sponsoren die dit evenement mede mogelijk gemaakt hebben, te weten:

– Bart Kuenen
Schots Hoveniersbedrijf
– Disco-bar d’n Bonn
– Ronnie Goorman Timmerwerken
Topshop Bladel
– Merchandise.nl
DaBa Bouw
C1000 van Gestel
Aannemingsbedrijf Huijbregts B.V.
Hendrikx B.V.
Wagricom
– Roy Lemm
Lauwers autoschade

Zoals ieder jaar zijn er weer veel kledingstukken e.d. achtergebleven. Via de link onderaan dit artikel kun je naar een overzichtspagina gaan om te kijken of er iets van jou tussen zit. Het is af te halen bij Frans Jansen op Magnoliahof 11 in Reusel (frans@zuiderburen.com).