Eerste puntverlies voor Zuiderburen 2

Twee ballen

Afgelopen weekend stond er een grote onbekende op het affiche als tegenstander van team 2 van de Zuiderburen. De nog ongeslagen koploper moest op bezoek bij Unitas '59 9 uit Eindhoven noord (Woensel). Uit verhalen was al opgemaakt dat dit een aardig voetballende ploeg was.

Nadat interim-coach Rick (Michel was verhinderd) de opstelling openbaar gemaakt had, liet voorzitter Frans de manschappen nog twee extra sprintjes trekken tijdens de warming-up, om de focus op de wedstrijd te krijgen. De Groen-witten wilden de zegereeks logischerwijs uitbreiden. De thuisploeg liet dit echter niet zomaar gebeuren. Het uitgebalanceerde team speelde verzorgd, maar ook de Zuiderburen kwamen goed uit de startblokken. Het kunstgras leek in het nadeel van de bezoekers uit Reusel. De eindpass richting de voorhoede schoot vaak door, op de in opspraak geraakte ondergrond, zo ervoeren Jorg, Mark en ook Bjorn toen hij op links mee opkwam.

Hoewel de opbouw van Unitas vaak risicovol oogde raakte de defensie nimmer in paniek. De keeper was daarin ook telkenmale een baken van rust. Toch was Jorg in de eerste helft dichtbij de openingstreffer toen hij de bal onderschepte in de opbouw. De keeperskwaliteiten van de sluitpost bleken toen ook van een hoog niveau, want hij neutraliseerde het slordigheidje met een puike redding.

Collega Frits aan de overzijde werd nauwelijks in verlegenheid gebracht. Toen er op rechts een aanvaller van de thuisploeg gevaarlijk op dreigde te komen struikelde hij knullig over zijn eigen benen. Hiermee was de grootste drieiging van de eerste 45 minuten zonder ingreep onschadelijk gemaakt. De teams gingen met 0-0 de rust in en de Zuiderburen voelden dat ze zeker niet kansloos waren voor de 3 punten.

In de rust werd Jorg, die kampte met een blessure, gewisseld ten faveure van Roy. Laatstgenoemde liet zich direct gelden in de openingsfase van de tweede helft. Hij maakte ruimte voor zichzelf en schoot hard op de keeper. Kort daarna leek collega aanvaller Marc een kans te krijgen op de openingstreffer, maar ook ditmaal schoot de bal te ver door.
Door het aanvalsgeweld in die fase leek Unitas even van slag, maar de roodhemden herpakten zich. Het niveau van de Zuiderburen kon in het vervolg niet tippen aan dat van de eerste helft. Het spel concentreerde zich met name op het middenveld. Unitas kwam enkele keren dreigend op via de linkerkant, maar kwam ook niet in een uitgesproken scoringspositie.
De klok tikte weg en het leek erop dat het team dat zou scoren de punten in de tas had. In het laatste kwartier kwam Ronnie namens groen-wit nog aardig in de buurt toen hij goed voor zijn man kwam bij de eerste paal na een voorzet vanaf rechts. De keeper van Unitas voorzag dit gevaar en parreerde de aanval. Het slotakkoord was voor de thuisploeg die nog gevaarlijk op kwamen zetten voor de doelmond, maar het zwakke schot kon eenvoudig tegengehouden worden door Frits

Hiermee was het eerste puntverlies voor Zuiderburen 2 een feit. Overall viel het spel echter niet tegen en laat de eerste clean sheet een opsteker zijn voor de defensie van de Zuiderburen. Als dat zondag tegen runner-up Vessem 3 (dat al 28 keer scoorde in 5 wedstrijden) weer lukt, mogen de Zuiderburen niet ontevreden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *