Groot onderhoud velden

Op het eerste oog liggen de voetbalvelden er momenteel prachtig bij.  Ons hoofd- en trainingsveld hebben een mooie groene uitstraling en zien er goed uit.  Er is weinig op gespeeld het afgelopen seizoen dus zijn de velden weinig belast. Echter, juist door de lage betredingen van de sportgrasvelden, hebben ongewenste gras- en onkruidsoorten zich weten te nestelen in de grasmat. Wanneer deze soorten niet uit de grasmat verwijderd worden door middel van het groot onderhoud, krijgen de ongewenste gras- en onkruidsoorten de overhand. Daardoor kan het gewenste gras niet meer groeien, met als gevolg een slechte grasmat voor het komende seizoen.

Aangezien we volgend seizoen wél een volledige competitie hopen te mogen spelen, gaat Stibex per heden aan de slag met onze velden. We rekenen erop profijt te hebben van dit onderhoud.

Meer informatie over de noodzaak van groot onderhoud.

Uitgesteld onderhoud veld 4 en 5 i.v.m. Regiocup

Stibex zal het onderhoud voor veld 4 en 5 op sportpark Den Hoek later aanvangen i.v.m. de Regiocup voor jeugdteams die aanstaande zaterdag van start gaat. Aan deze Regiocup nemen jeugdteams van onze buren van Reusel sport deel. Stibex heeft tevens dispensatie verleend aan seniorenteams van Reusel sport om genoemde velden ook op donderdagavond te gebruiken voor trainingsdoeleinden. Bij de trainingen mogen de doelgebieden (16 meter) niet gebruikt worden!

Omdat de eerder genoemde velden hierdoor een kortere periode voor groot onderhoud hebben, kan de kwaliteit van de velden in het nieuwe seizoen minder zijn.

Zomeravondvoetbal op Rodehoveld voor de liefhebbers

Zoals voorgaande jaren biedt de Zuiderburen voor haar leden in de zomermaanden weer de mogelijkheid tot zomeravondvoetbal aan. Dit zal weer op het ‘Piet Michielsveld’ zijn; bij de meeste Zuiderburen beter bekend als de Rodeho. Het veld wordt momenteel – zo goed en zo kwaad als het gaat – in gereedheid gebracht. Vanaf aanstaande donderdag kunnen we er weer een lekker potje ballen in het zonnetje, vanaf 19:30 uur,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *