Grote nederlaag voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Het is Zuiderburen I niet gelukt om punten te pakken tegen de regerend kampioen 'het Bronneke'. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft werden de Zuiderburen na de rust overklast en mochten niet klagen dat het bij 6-1 bleef.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden hadden de Zuiderburen vooraf wel gedacht, want er waren door diverse omstandigheden maar liefst 6 afmeldingen. Dennis mocht weer plaatsnemen onder de lat, terwijl Wim de verdediging weer completeerde.

Na 3 minuten spelen keken de Zuiderburen al tegen een achterstand aan. Dennis kon een afstandsschot niet onder controle krijgen, waarna de spits van 'het Bronneke' er snel bij was om de bal binnen te tikken.
Vlak daarna viel Joost geblesseerd uit waardoor de enige wissel van de geelhemden al snel ingezet moest worden.

De druk van 'het Bronneke' bleef daarna groot, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Paul, die weer goed speelde, hield hun spits goed in bedwang. Ook redde Dennis knap toen hij oog-in-oog kwam te staan met een 'Bronneke'-aanvaller. De Zuiderburen kregen ook kleine kansjes via een counter. Maar Jannes en Tommy konden hun keeper niet echt verontrusten. Toch werd de rust gehaald met de 1-0 achterstand.

Na de thee ging 'het Bronneke' weer fel van start. Binnen 5 minuten hadden ze met 2 goed uitspeelde aanvallen de stand op 3-0 gebracht, en daarmee was het verzet van de geel-roden definitief gebroken. Vanaf dat moment konden de Zuiderburen niet veel meer doen dan tegenhouden en hopen dat het geen monsterscore zou worden.

Aan de 4-0 ging een foute pass van Dennis vooraf, waarna hun spits makkelijk kon scoren. Even later had Dennis meer geluk toen de bal buiten z'n bereik op de paal belandde. Toch zou de score nog oplopen naar 6-0 na weer goed uitgespeelde aanvallen.

Een paar minuten voor tijd werd de eer dan toch gered. Na een goede vrije trap van Martien ging hun keeper onder de bal door, waarna de 'Bronneke'-verdediger de bal weg wou koppen. Maar hij raakte de bal niet goed en via Jannes rolde bal de goal in. Volgende week is 'de Bruintjes' de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *