Hervatting trainingen v.v. de Zuiderburen

Trainingsbal

We hebben allemaal al een aantal maanden te dealen met de Corona maatregelen, maar onlangs heeft minister-president Rutte ons wat perspectief geboden in zijn toespraak. Zo werden een aantal maatregelen versoepeld. Vanaf 11 mei is het ook voor volwassenen, nadat de kinderen al eerder de wei weer in mochten, weer toegestaan om te sporten in teamverband; dit alles met inachtneming van kortweg de volgende maatregelen:

  • Houd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar;
  • Neem de hygiëneregels van het RIVM in acht;
  • Geen competitiewedstrijden;
  • Kleedruimtes/ kantines blijven gesloten

We merken ook dat een aanzienlijk deel van onze leden staat te springen om weer actief met de voetbalsport bezig te zijn. V.v. de Zuiderburen wil haar leden dan ook weer trainingsaanbod verschaffen. Dit vereist aanpassingen van iedere betrokkene. Iedereen moet wennen aan het ‘nieuwe normaal’, maar zonder maatregelen en aanpassingen zijn we gewoonweg niet in de gelegenheid enig sportaanbod te verschaffen. Daarom doen we bij deze een dringend verzoek alle regels te respecteren als je besloten hebt te komen trainen.

In opdracht van de gemeente hebben we een protocol opgesteld om goed voorbereid te zijn op de trainingshervatting. Dit is gebaseerd op de richtlijnen die het NOC/NSF opgesteld heeft in het Protocol verantwoord sporten en handvatten aangereikt door de gemeente Reusel-de Mierden en Stibex. In dit document kunnen maatregelen dubbel voorkomen, maar het devies is beter vaker melden dan niet melden. Het doel is de veiligheid van alle deelnemers zo goed mogelijk te waarborgen.

Het sportcomplex van de Zuiderburen waar vanaf 17 mei twee keer per week getraind wordt

Hervatting training start met pilot

Aanstaande zondag starten we met een pilot van 11:30 uur tot 12:30 uur, die bedoeld is om de volgende trainingssessies verder te stroomlijnen. In het vervolg zal er training aangeboden in de volgende tijdsvakken:

  • donderdag van 20:00 uur tot 21:00 uur;
  • zondag van 10:00 uur tot 11:00 uur;
  • zondag van 11:30 uur tot 12:30 uur;

Inmiddels is bij ieder team geïnventariseerd hoeveel spelers op elke dag willen trainen. De spelers die zondag willen trainen horen tijdig in welk tijdsvak ze ingedeeld zijn.
Wij rekenen erop dat de spelers die aangegeven hebben te willen trainen ook daadwerkelijk aanwezig zijn, omdat hier de trainingsgroepen op gebaseerd worden. Waar we zéker op rekenen is dat de leden de regels respecteren. Deze regels zijn uiteen gezet in het eerder aangekondigde protocol. We verzoeken de spelers dit goed door te lezen voor je naar het trainen komt. Hieronder kun je het document downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie