Mam en Gratis wijn grote winnaars Zuiderburentoernooi

Voor de voetballiefhebbers uit de regio stond afgelopen donderdag rood omrand op de kalender. Het befaamde Zuiderburentoernooi vond toen weer doorgang bij het Postelboershof in Arendonk. Met wat meer moeite dan voorgaande jaren wist de toernooicommissie het deelnemersveld van 40 teams weer rond te breien.

Niet dat de populariteit van het toernooi tanende is, maar de ingelaste (inhaal-)speelronde van de KNVB speelde de Zuiderburen wel parten. De teams die een deelnameplaats hadden bemachtigd waren echter onverminderd gelukkig en stortten zich in de ochtend vol enthousiasme op de eerste poulewedstrijden. Het programma werd netjes volgens schema afgewerkt. Tussendoor zorgde het barpersoneel in de feesttent dat de verspeelde energie weer op peil gebracht kon worden met het nodige gerstenat danwel een ander drankje.

"Een
Deze helden van de bar leverden een grote bijdrage aan een wederom succesvol Zuiderburentoernooi

Later ging ook de frietwagen van D’n Bol open en al snel stond het daar rijen dik om een vette hap te scoren. In de middag werd door enkele leden vol overgave lootjes aan de man/vrouw gebracht voor de loterij. Ook dit jaar waren er namelijk weer mooie prijzen te winnen, zoals de felbegeerde groene traptractor.

De felbegeerste prijzen waren echter de kampioensschalen en daarvoor kon je geen lootje kopen. Hiervoor moest eerst een strijd op de velden uitgevochten worden. Bij tijd en wijle ging het er ook stevig aan toe, maar het scheidsrechterscorps heeft ervoor gezorgd dat het er eerlijk aan toe ging. Hiervoor zijn wij ze als club dan ook zeer erkentelijk.

De strijd op het veld leverde uiteindelijk bij de dames een finale op tussen Rsp dames en Gratis wijn. De overwinning ging daarbij – voor velen ongetwijfeld als een verrassing – naar het team Gratis wijn. De uitslag van 5-0 laat er geen twijfel over bestaan wie dit jaar de besten waren. Op de derde plaats eindigden dit jaar de winnaars van vorig jaar: de dames van De goeiste.

"De
Bij de dames ging de kampioensschaal dit jaar verrassend naar team Gratis wijn.

Bij de heren konden de winnaars van voig jaar hun titel prolongeren. In tegenstelling tot De Goeiste bij de dames wisten de Loonse mannen van Rooie wolf de finale wel te bereiken. Hierin troffen ze het team Mam (ook wel bekend onder de naam R.V. De losse pols 1). Na een 2-2 eindstand moesten penalties uiteindelijk de winnaar aanwijzen. In de penaltyserie trok Mam aan het langste eind. Hiermee krijgt het Zuiderburentoernooi zowel bij de dames als de heren een winnaar die nog nooit op het hoogste schavot stond. Niet onbelangrijk om ook nog even de verdienstelijke derde plek van de Dooie ooievaars te vermelden.

"De
Mam (ook bekend als R.V. de losse pols 1) behaalde de eerste plaats bij de heren

Na de tombola en prijsuitreiking (beide op karakteristieke wijze gepreseteerd door rasentertainer en Zuiderburen 1-stylist Mart) kon het feest in de tent echt losbarsten. Vele aanwezigen ervoeren de tent, waar we dit jaar noodgedwongen gebruik van moesten maken, als sfeerverhogend. Toen het dj-duo The Allstarz gas ging geven ging het dak er helemaal van af.

Als organisatie kunnen we daarmee terugkijken op een erg geslaagde dag. Hiervoor willen we alle vrijwilliger bedanken en eveneens de sponsoren. Bijzonder dank gaat daarbij uit naar:

 • Café-zaal de Koster
 • Ronnie Goorman timmerwerken
 • Adriaans stucwerken
 • Garage van de Borne
 • Grand café – Brasserie La Gare
 • Hendrikx NV – stallebouw, industriebouw & renovatie
 • Gijs Janssen stucadoorsbedrijf
 • Minipark Reusel
 • Kempenflex – uitzenden en detacheren
 • Raamdorpel.nl
 • Wagricom mechanisatiebedrijf Reusel
 • Lavrijsen Vela
 • Van Limpt varkenshouderij

Heb jij ook zo genoten als wij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *