We gaan weer beginnen

Trainingsbal

Zo langzaamaan kan de focus weer op het nieuwe seizoen. De diehards hebben hun balgevoel (en drinkniveau) op peil gehouden met partijtjes zomeravondvoetbal op het Rodehoveld, maar het merendeel van de leden heeft de voetbalschoenen en bal niet aangeraakt de afgelopen tijd. Door de Corona uitbraak is het voor een aantal al bijna een half jaar geleden dat ze de kicksen onderbonden. In dit bericht praten we je bij over de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Trainen op het sportpark

Vanaf deze week mag er weer op het sportpark getraind worden. De heren blijven echter deze en volgende week nog op het Rodehoveld hun balletje trappen op donderdagavond. Enerzijds is dit ingegeven door de roep vanuit de trainingsgroep en anderzijds gaat onze partner Rosolo op 22 augustus de kleedlokalen poetsen en tevens de leidingen goed doorspoelen. Hierdoor is het niet wenselijk dat de kleedruimtes voor die tijd gebruikt worden.
Voor de dames is het mogelijk om vanaf aanstaande donderdag (13-8) op het sportpark te trainen, maar we verzoeken dan om thuis om te kleden en de kleedruimtes op het sportpark links te laten liggen.

Regels m.b.t. het Coronavirus

Vanaf donderdag 27 augustus zullen alle trainingen weer op het sportpark zijn, maar omdat het Coronavirus nog altijd rondwaart zijn er wel een aantal regels waar de sporters zich aan dienen te houden. Deze zijn als volgt:

  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers/ douches en in de kantine.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Meer informatie kun je terugvinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Douches mogen gebruikt worden, maar de 1,5 meter-regel geldt ook in de doucheruimte (en kleedruimte)

Uiteraard gelden de volgende basisregels nog altijd:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Probeer drukte te vermijden.
  • Was vaak je handen.

Beker- en oefenwedstrijden

Sinds afgelopen vrijdag is de pouleindeling en de wedstrijdplanning voor het bekertoernooi door de KNVB bekend gemaakt. Waarschijnlijk heb je dit al gezien in de voetbal.nl-app (Google Play store / App store). Namens v.v. de Zuiderburen komen team 2 en 4 uit in het bekertoernooi. Beide teams spelen op 30 augustus hun eerste bekerwedstrijden. Een week eerder zal een onderlinge vrienschappelijke wedstrijd hun seizoensouverture zijn.

De overige Zuiderburen teams zijn momenteel bezig met het inplannen van vriendschappelijke (oefen)wedstrijden. Op de teampagina’s (zie hoofdmenu) kun je zien wat er inmiddels ingepland staat.

4 sept.: Algemene ledenvergadering met aansluitend feestavond

Traditiegetrouw starten we het seizoen met de algemene ledenvergadering waarin het bestuur (financiële) verantwoording aflegt voor het gevoerde beleid. Tevens zal het beleid voor de toekomst uiteengezet worden. Onderdeel daarvan is de vaststelling van de contributie. Deze avond zal ook de Gouden klomp uitgereikt worden.
Dit jaar vindt de vergadering plaats op vrijdag 4 september om 20:00 uur in zaal de Koster. De aanwezigheid van onze leden is daarbij gewenst. De agenda volgt in een later stadium.

Daar veel activiteiten dit jaar als gevolg van de Corona crisis geen doorgang vonden hebben we als bestuur besloten aansluitend op de vergadering een kleinschalig feestje te organiseren uitsluitend voor leden. Ook hierbij gelden de bekende Coronamaatregelen, maar het is desondanks een extra reden om aanwezig te zijn tijdens de jaarvergadering. De activiteitencommissie is nog druk bezig invulling te geven aan het feestje, maar het beloofd weer ouderwets gezellig te worden. Hou onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie.

Spullen inleveren scheidende leden

Zoals eerder gecommuniceerd gaan we komend seizoen terug naar 5 teams. Dit is onder andere het gevolg van het stoppen van een aantal actieve spelers. Bij het begin van hun spelersloopbaan bij onze club hebben deze leden een trainingspak en tas in bruikleen gekregen. Daar hun lidmaatschap inmiddels beëindigd is, verzoeken wij deze scheidende leden om hun spullen weer in te leveren. Dit kan bij Thijs Oostenbrink op de Lokbossen 110 in Reusel.
Wij danken deze leden nogmaals voor hun inzet de voorbije seizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie