Schitterende afscheidswedstrijd van Ron

Ron heeft gister op een schitterende wijze afscheid genomen van de Zuiderburen door persoonlijk voor de 2-1 overwinning te zorgen. Hij vertrekt binnenkort voor een half jaar naar Roemenië voor z'n opleiding, maar heeft er gister voor gezorgd dat we hem niet zullen vergeten.

De wedstrijd tegen 'de Rodeho' begon echter niet zo overtuigend. Na een minuut of vijf in de eerste helft lag er namelijk al een tegendoelpunt in. Met een fraaie boogbal passeerde de diepste aanvaller van de Rodeho Cees. Dit bracht de Zuiderburen niet van slag, want ze bleven voor elke bal knokken. Ook twee gele kaarten, waarvan de tweede erg discutabel was, konden de moraal niet breken. Tot echt grote kansen leidde de dadendrang echter niet direct. Vandaar dat de Zuiderburen bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aankeken.

De tweede helft leek even op een debacel uit te lopen, toen de verdediging vanaf de aftrap de bal maar moeilijk wegkreeg. Na een twintigtal minuten gespeeld te hebben was het Ron die een slechte uittrap van de keeper van 'de Rodeho' genadeloos afstrafte, door vanaf 25 meter hard op goal te schieten en daarmee de keeper kansloos te laten. Hierna besloten de Zuiderburen er nog een schepje bovenop te doen, maar de verdediging van de Rodeho bleek een moeilijke sta-in-de-weg. Het leek zelfs nog helemaal fout te gaan, toen de Zuiderburen een penalty tegen kregen; maar gelukkig had niet alleen Ron een topdag, maar ook Cees, want hij redde de penalty subliem.

Hierna was het weer de beurt aan Ron om zijn afscheidswedstrijd helemaal veel glans mee te geven. Op aangeven van Renier wist hij vijf minuten voor tijd via de binnenkant van de paal de keeper van de Rodeho voor de tweede maal te passeren. Hiermee konden de Zuiderburen voor het eerst sinds lange tijd weer een drie punten mee naar huis nemen. Vanaf deze kant wil ik namens het hele team Ron succes wensen in Roemenië.

Over twee weken staat er weer een wedstrijd op het programma. Tegenstander is dan de 'Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *