Sensationele zege in bekertoernooi

Voor de derde keer op rij, zijn de Zuiderburen doorgedrongen tot de finale van het bekertoernooi; dit maal ten koste van 'het Bronneke'. Na een zenuwslopende partij moesten penalties uiteindelijk de beslissing brengen.

Al snel in de eerste helft bleek dat 'Het Bronneke' de wedstrijd zou gaan maken. Toch resulteerde dit niet tot echt uitgespeelde kansen in de eerste helft. De Zuiderburen kwamen zelf nog het dichtst bij een treffer na een hard schot van Eric Cox, dat goed door de keeper geparreerd werd. Toen Adrie in de tweede helft ingebracht werd, kregen de Zuiderburen meer grip op het middenveld van 'Het Bronneke'. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft kwamen de Zuiderburen op voorsprong. Na een goede individuele actie legde Frans de bal panklaar voor Tommy, die goed afmaakte.

Dit doelpunt had tot gevolg dat 'Het Bronneke' nog feller op zoek ging naar een doelpunt. Hoewel de verdediging lange tijd goed stand hield, viel vier minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker. Uit een corner werd Cees koppend verschalkt.

Direct na het laatste fluitsignaal volgden de penalties. Ging het in eerdere strafschoppenseries geregeld mis voor de Zuiderburen, deze keer werden ze feilloos benut, door achtereenvolgens Eric Cox, Adrie, Eric Lemmens en Peer Lavrijssen. Omdat 'Het Bronneke' n penalty overschoot en Cees er n stopte, was de finale bereikt. Hierin komen de Zuiderburen uit tegen 'De Stampers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *