Supporters de enige winnaar bij winderig schouwspel

Trainingsbal

Zondag 15 december stond de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma: Brabantia vs. De Zuiderburen. De voorbereiding begon uiterst rommelig. Piet van Bussel zat met zijn hoofd nog in Brussel. Hij wilde, niet wetende dat de tas al in Eindhoven was, het slot van de kast met shirts openmaken. Wat Piet ook probeerde het slot zat muurvast. Vastgevroren zo was de conclusie, ook niet wetende dat het 10 graden Celsius was. Gelukkig zijn je voetbalvrienden er dan om je te helpen. Ondanks goed bedoelde adviezen als: “ontdooi het slot door het in je mond te nemen” en “pis eroverheen” kwam er geen beweging in het slot. Zoals het een aanvoerder betaamt redde Martijn Piet uit deze benarde situatie door te appen dat de tas al in Eindhoven was.

Met Piet ook in Eindhoven gearriveerd kon de warming-up beginnen. We mochten het natuurgras niet aanraken en werden voor de warming-up daarom verwezen naar een kunstgras(?)veld waar zelfs de beheerder van het Rodeho-veld zich voor zou schamen. Voor sommigen genoeg aanleiding om zich dan maar “warm te roken”.

Onverwachte achterstand

De rommelige voorbereiding was een doorn in het oog van het technische duo Sol en Van Gompel. Het geluk bij de toss was aan de zijde van de Zuiderburen, want de eerste helft mochten de groenwitten met de wind in de rug spelen. Dat bleek een soort 12e man te zijn, omdat de verre trappen vanwege de onvoorspelbare wind regelmatig tot paniek leidde bij de verdediging van Brabantia. Na een kwartier werden de Zuiderburen steeds gevaarlijker, met als hoogtepunt een goede actie van Giel en een afgemeten voorzet op Martijn. De aanvoerder had de hoek voor het uitzoeken maar schoot hard en laag op de benen van de gelukkige keeper. De grootste kans van de eerste helft.

Brabantia probeerde het spel te maken, maar de wind en de uitstekend opgestelde verdediging gaf ze geen kans. Precies op het moment dat deze razende reporter een fax uit Darmstadt op het toilet moest verwerken viel de onverwachte goal voor de roodblauwen uit Eindhoven. Terug van het bezoek aan die bleke jongen met de bril hoorde de reporter van het technische duo dat een boogbal van de punt van de 16 Thijs te machtig was: 1-0. Een aantal gevaarlijke corners van de Zuiderburen waren verder de enige wapenfeiten in een toch aantrekkelijke wedstrijd.

Wind speelt rol van betekenis

Na rust waren de rollen omgekeerd. De Zuiderburen kregen nu de wind van voren. Zelfs in de dug-out werd flink geklaagd over de wind, al waaiden hier een ander soort winden. Brabantia probeerde vaak met lange ballen de voorwaartsen te bereiken, maar veel gevaar leverde dat niet op, mede omdat Thijs ver voor zijn goal veel diepe ballen onschadelijk wist te maken. De Zuiderburen hadden moeite om het spel te maken omdat Brabantia de groenwitten niet over de grond liet opbouwen en de lange ballen vaak een prooi waren voor windkracht 6.

De ene keer dat het de Zuiderburen wel lukte om een aanval van achteruit over de grond op te zetten was het direct raak. Jules bediende Martijn die na een goede actie de bal breed gaf op Tim die hem slechts binnen hoefde te frommelen: 1-1. De Zuiderburen probeerden het in de tweede helft wel, maar veel grote kansen kreeg het niet. Tom had nog een kans om uit te halen van buiten de 16, maar zijn schot ging huizenhoog over. Jules was er als de kippen bij om hem van een meter of 0,30 keihard in zijn oor te schreeuwen dat je de bal laag moet houden; Sol en Van Gompel zichtbaar tevreden over deze uitstekende vorm van coaching.

Teams houden elkaar in evenwicht

Via ongelukkig balverlies op het middenveld van de Zuiderburen kregen de Eindhovenaren nog één grote kans. De bal werd razendsnel voorgegeven en bij de tweede paal stond de lange Brabantia-spits klaar om de bal met een spectaculaire halve omhaal tegen de touwen te jagen. De bal werd echter nooit geraakt en zijn benen zitten waarschijnlijk nog steeds in de knoop. In de slotseconden dacht Brabantia nog aan een ontsnapping door via een scrimmage te scoren. Thijs maakte aan deze hachelijke situatie een abrupt einde door zich ter aarde te storten als Boog die zich vergist in een te hoog hekje. Vrije trap voor de keepert oordeelde de scheidsrechter, en niet veel later blies hij voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks weinig grote kansen voor beide teams was het een mooie en sportieve pot en werden de punten terecht gedeeld. De toeschouwers waren de grote winnaar, bij deze dan ook een oprecht: van harte gefeliciteerd supporters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *