Vorm van de Zuiderburen ver te zoeken

Zoals al vaker dit seizoen moesten de Zuiderburen hun meedere erkennen in de tegenstander. Ditmaal was 'het Huukske' te sterk. Met Ruud van de Borne, als debutant in de spits en Henk als linksback werd er aan de eerste helft begonnen.

Al snel bleek dat 'het Huukske' telkens net iets feller was dan de geel-roden. Dit spelbeeld zette zich de gehele eerste helft door. De Zuiderburen konden dan ook geen enkele keer gevaarlijk worden voor het vijandige doel. De strijd die 'het Huukske' wel leverde betaalde zich dan ook uit door een doelpunt na ongeveer 20 minuten in de eerste helft.
Naast een gele kaart voor Michel konden de Zuiderburen daar niks tegenover zetten.

Na de thee leek het even iets beter te gaan, maar echt grote kansen werden niet gecreeerd. Al vrij snel in het begin kreeg Tommie nog een kans op aangeven van Frans, maar zijn schot ging naast. Eric Cox was nog het dichtst bij een doelpunt, na een goede voorzet van Martien, maar hij kon z'n voet net niet goed genoeg tegen de bal zetten, om de keeper te passeren.

Kortom als de vorm ontbreekt is geluk vaak ook ver te zoeken. Door de overwinning passeert 'het Huukske' de Zuiderburen op de ranglijst. Hopelijk gaat het met passie in het spel de komende weken beter, want dat is toch de basis om de vorm terug te krijgen. Volgend weekend treffen de Zuiderburen 'de Driesprong' op het gelijknamige veld en een overwinning is op dit moment zeer welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *