Waar is het scorend vermogen van Zuiderburen 2 gebleven?

Twee ballen

In het jaar 2018 heeft Zuiderburen 2 het net nog niet weten te vinden en dat begint zorgwekkende vormen aan te nemen. Doordat de groenhemden gister weer droog bleven staan, konden de bezoekers uit Hulsel met slechts 1 doelpunt de 3 punten naar zich toetrekken.

Het feit dat aanvaller Roy, zonder zich af te melden, niet op kwam dagen, mag niet als excuus aangedragen worden, want kansen om te scoren waren er voldoende. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en dat leverde al snel een goede mogelijkheid op voor spits Marc. Hij stuitte echter op de keeper. Kort daarna was hij weer dichtbij na en goede voorzet vanaf links van Bjorn. 
De Zuiderburen spelers oogden gretig (met name Bjorn en Bart), maar na de eerste storm lieten ook de geel-blauwe buren zien zich niet zomaar naar de slachtbank te laten lijden. Steeds meer afvallende ballen werden een prooi voor de Hulselnaren. Nadat Jorg halverwege de eerste helft zijn diagonale schot helaas voorlangs zag gaan, brak de rechterspits van Hulsel de ban. Uit een scherpe uitval schoot hij verwoestend raak hoog in de korte hoek.  

Een flinke domper voor de thuisploeg. Helaas kon kort daarna een vrije trap van Jorg niet in een doelpunt omgezet worden. De bal ging langs het doel. In het restant van de eerste helft kwamen de aanvallen niet meer goed uit de verf en de opbouw van achteruit verliep erg moeizaam. De gewisselde spelmaker Ralf werd node gemist in die fase. Hulsel wist gelukkig ook weinig kansen te creëren. 

De groen-witten hadden na de thee nog steeds het geloof de achterstand om te kunnen buigen. Kansen zouden er ook komen. Ook Hulsel 3 bleef zo nu en dan gevaarlijk met hun aanvallen. Ronnie ontpopte zich in deze fase van de wedstrijd als stofzuiger, waarmee hij menig aanval al snel in de kiem smoorde. 
Voorin toonde Frans bij tijd en wijle zijn vaardigheden die hij vroeger wel vaker tentoonspreide. Bijna vond hij Marc na een goede actie, maar de spits kwam een teenlengte te kort. 

Een lange rush over links van een geelhemd leidde bijna de 2-0 in, maar de laatste pass was ook bij de bezoekers niet immer goed. De marge bleef hiermee 1, maar ondank de goede arbeidsethos kon de achterstand niet meer ongedaan worden. Hard werken blijft dus het devies voor de komende wedstrijden. Twee daarvan worden komend lange Paasweekend afgewerkt tegen respectievelijk Hapert 5 (zaterdag) en Reusel sport 11 (2e Paasdag). Eens gaan de doelpunten weer vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *