Zuiderburen 1 behaalt eerste overwinning

Trainingsbal

Net als de overige Zuiderburen elftallen onderging Zuiderburen 1 afgelopen zondag de vuurdoop voor wat betreft het spelen onder de vlag van de KNVB. Op het eigen veld troffen de groen-witten Tuldania 2 als opponent.

'Hoe zou het niveau van de voormalig buurtvoetballers zich verhouden tot de tegenstander uit Esbeek?', dat was de grote vraag. Al gauw bleek dat de Zuiderburen wat vaker de lange bal hanteerden dan de oranjehemden. Met lange mannen als Martijn en Ralph leent de speelwijze van de thuisploeg zich hier echter ook wel voor. Middenvelder Martijn schoof met regelmaat vanuit het middenveld door naar de spitspositie en de defensie van Tuldania had haar handen vol aan hem. Op een lange bal van Kevin anticipeerde hij uitstekend, maar zijn schotpoging ging ver langs de goal.

Martijn was de eerste 20 minuten sowieso ongelukkig in zijn acties en schoot nog 2 maal rakelings naast de goal, na goede kap- en draai-acties. Na goed doordekken van Kevin heroverde de Zuiderburen de bal iets over de middenlijn, Martijn werd direct gezocht. Opnieuw draaide hij zich knap vrij van zijn tureluurs wordende tegenstander. Ditmaal stond het vizier wel op scherp. En zo was de eerste goal voor Zuiderburen 1 een feit.
Voetballend bleven de oranjehemden echter minimaal gelijkwaardig. Al werden de meeste aanvallen onschadelijk gemaakt door de felle verdediging van met name Teun en Kevin. De 1-1 kwam er echter toch. Een diepe bal werd door Mark Jansen weggetikt. De bal caramboleerde ongelukkig via Michael voor de voeten van de rechterspits van Tuldania. Die daarmee vrije doortocht kreeg richting Thijs. Het schot van de Esbeeker spatte via de paal terug voor de goal en kwam terecht voor de voeten van de linkerspits van Tuldania. Die wist wel raad met deze intikker, waardoor er met de rust 1-1 op het bord stond.
Na de thee traden de groen-witten aan met 2 nieuwe namen. Gijs verving de moe gestreden Michael en Mike loste Tim af op rechtsbuiten. Hoewel Gijs nog enige last ondervond van wat pap in de benen als gevolg van de korte nacht, zat hij er fel op in de middenlinie. Dit werkte aanstekelijk richting de overige Zuiderburen, die er nog maar een schepje bovenop deden. Deze werklust leverde wel een aantal corners op waaruit weinig gevaar kwam.Dit gevaar ontstond aan de overzijde steeds vaker, onder meer doordat de met pijntjes rondlopende Kevin zich steeds nadrukkelijker op het middenveld posteerde. Gelukkig bleek keeper Thijs een grote sta-in-de-weg voor de aanvalsdriften van de oranjehemden.
De Zuiderburen bleven met risico spelen en druk uitoefenen naar voren. Hierdoor ontstond ook de volgende mogelijkheid, een vrijetrap op zo’n 20 meter van de goal. Martijn liet zien scherp te zijn en krulde de bal in de kruising, 2-1 voor de Zuiderburen.
Ralph was inmiddels vervangen door Maurice, die indruk wilde maken op zijn nieuwe teamgenoten. Uit een corner van Frans, die door de keeper gemist werd, kreeg hij zijn kans. Vanuit een haast onmogelijke hoek volleerde hij de bal richting het doel. En doordat de paal ongedekt was gelaten stond er 3-1 voor de Zuiderburen op het bord.
Kevin moest zijn goede wedstrijd kort daarop noodgedwongen staken en werd vervangen door de ook al niet fitte Mart. Jules schoof daardoor naar de voorstopperspositie en liet in het verdere verloop van de wedstrijd zien dat hij zich ook op deze positie als een vis in het water voelt. Nadat Tim, Mart (die teveel last had) weer was komen vervangen ontstonden er nog wat onenigheden tussen Teun en zijn directe tegenstander. Gelukkig voor beide had scheidsrechter Hans zijn ogen op de bal gericht. In het verdere verloop van de wedstrijd bleven de Zuiderburen vrij eenvoudig op de been. Tuldania had zich gewonnen gegeven en het was wachten op het laatste fluitsignaal. Toen dit volgde was het schrijven van historie een feit. Zuiderburen 1 behoud ook in haar eerste KNVB optreden de volle winst. Dit werd, dankzij de geschorste Roy, direct na de wedstrijd nog even extra gevierd met een wel verdiend flesje bier.
Doordat de wedstrijd van komende week (21 september) door Knegselse Boys is uitgesteld zijn de mannen van het vaandelteam een weekje vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *