Zuiderburen 1 laat overwinning weer glippen tegen EFC 7

Trainingsbal

Storm Dennis zat een aantal wedstrijden in de weg gister, maar de confrontatie tussen EFC 7 en Zuiderburen 1 vond gewoon doorgang. Iedereen was op tijd in de Koster (zelfs Piet) en Frans’ mannen vertrokken klokslag 11 uur met hoge verwachtingen richting sportpark de Dieprijt in Eersel. Op Frank Hommering na toog ook de gehele supportersschare naar het Buurtgat.

De wind speelde een rol van betekenis tijdens de wedstrijd, maar het gladde veld speelden de teams meer parten. Gelukkig gold dat voor beide elftallen. De warming-up was voltooid, Martijn had een trainingsbroek op lengte gevonden om zijn vlagkunsten te etaleren en Mart Lavrijsen had de coach geïnstrueerd wat te doen als het thuisfront zou bellen dat de vliezen braken. Het enige wat ontbrak was de leidsman. Met enige vertraging (de arbiter van dienst moest zijn rechterbeen nog in zwachtelen naar het schijnt) werd om 12:10 uur afgetrapt.

De groenhemden beginnen voortvarend

In de openingsfase van de wedstrijd lijkt de thuisclub nog niet geheel wakker. Als snel profiteert Chiel aan de linkerkant van het veld. Hij wordt goed vrijgespeeld en stoomt op richting het vijandelijke doel. De aanvalsleider behoudt goed het overzicht en vindt de inlopende Tim bij de tweede paal. Voor laatstgenoemde is het een eenvoudige klus de bal tegen de touwen te jagen: 0-1.

De vroege openingstreffer bleek niet direct een opmaat voor meer doelpunten. EFC 7 schudde de schroom van zich af en zette de Zuiderburen defensie in het vervolg ook aan het werk. Het glibberige veld bemoeilijkte de verdedigende taken, maar vooralsnog hield Thijs zijn doel schoon. Met name Michael werd op de proef gesteld door zijn directe tegenstander.

Op drie kwart van de eerste helft leidde de veteraan wél de verdubbeling van de score in. Hij had aan een kort oogcontact met vedette Peters genoeg om diens plannen en het gat in de laatste linie te zien. Met een splijtende pass gaf Michael Tom de gelegenheid de keeper te passeren toen de bal tussen de laatste lijn en de keeper viel. De 0-2 was een feit!

Gezien het feit dat de groen-witten de voorbije 2 maanden nagenoeg geen bal geraakt hadden was het spel best aardig. Er waren ook diverse mogelijkheden op meer, zoals het schot van Chiel dat rakelings over ging, maar de ruststand was 0-2. Vlak voor de gang naar de thee waren er nog twee noemenswaardige wapenfeitjes:
Allereerst probeerde Mart Lavrijsen, die zijn conditie in de winterbreak met fietsen op peil had gehouden, een Bicycle kick. Indien en een professionele fotograaf aanwezig was geweest (we hadden enkel een bouwvakker, een gepensioneerde kroegbaas, een verrassend nuchtere barber en een solar specialist naast het veld staan), had dit wellicht een mooi plaatje opgeleverd, nu enkel een doeltrap voor de Eerselnaren. Tweede wapenfeitje was de vermeende handsbal van onze Boog in de slotfase van het eerste bedrijf. De scheidsrechter had het niet gezien en hierdoor gingen de bezoekers vol goede moed aan de thee.

Dit Efc 7 moeten we kunnen hebben

Dit mochten we niet meer uit handen geven, zo was de algehele gedachtengang bij de spelersgroep. Martijn mocht de tweede helft op komen draven en aantonen dat hij niet al zijn kruid verschoten had in zijn zondagochtend-ritueel. Zijn dadendrang bleek groot (aldus ene Van Loon), maar toch bleek al snel dat de balans in het team weg was. De controlerende kwaliteiten van Mart van Gompel, die de vlag overgenomen had van Martijn werden, gemist binnen de kalklijnen.

De druk van EFC 7 nam toe en met een vlammend schot was de thuisploeg al snel dichtbij de aansluitingstreffer. Via de vingertoppen van Thijs belandde de bal echter op de lat. De Zuiderburen waren gewaarschuwd. Lichtzinnigheid was nu niet op zijn plaats, aldus assisten-coach Sol. Tactische omzettingen des te meer, zo zag ook voormalig coach Luuk Janssen. Frans liet Chiel en Martijn van plaats ruilen en Tim warmlopen.

In deze fase kwam de thuisploeg toch op 1-2. Na een discutabele handsbal van Teun wees de scheidsrechter naar de penaltystip. De strafschop werd omgezet tot doelpunt. EFC 7 rook bloed en ging op jacht naar meer. Bij een uitbraak van de roodhemden over links was Thijs alert en net iets eerder bij de bal dan de Eerselnaar. Een ongelukkige botsing was het gevolg. De Zuiderburen goalie moest even behandeld worden.
Toen hij weer opgekalefaterd was zag hij aan de overkant Martijn binnen een minuut de marge weer terug brengen tot 2. Op een voor hem karakteristieke wijze schoot hij uit de draai in de korte hoek de bal binnen: 1-3.

Tim was inmiddels het veld in gekomen voor Michael. Er was nog ruim een kwart wedstrijd te spelen en consolideren was het devies. Concentratie bij de gehele selectie was vereist, maar juist daar leek het mis te gaan. Een onnodige vrije trap rond de middenlijn werd snel genomen en de verdediging lag open. Een droog afstandschot volgde en dit was Thijs helaas te machtig: 2-3. EFC wilde snel het spel hervatten en dit leverde wat schermutselingen rond de bal op. Thijs ging tegen de vlakte en moest weer behandeld worden. Hij kon hierna gelukkig verder.

Het scenario van de thuiswedstrijd herhaalt zich

De winterstop leek in deze fase de bezoekers in de weg te zitten; om specifieker te zijn, de hierdoor opgelopen conditieachterstand (bij een enkeling leek de Kerstmaaltijd nog dwars te zitten). EFC oogde feller en vastberaden de gelijkmaker te produceren. In de heenwedstrijd voor de Eerselnaren wisten de roodhemden in de slotfase langszij te komen. Hoe zou het nu gaan?
Het spel golfde op en neer. Bij de kansjes voor groen-wit ontbrak het raffinement om het goed uit te spelen. Met nog 10 minuten op de klok sloeg het noodlot bij Martijn toe. Hij kreeg kramp in zijn gehele rechterbeen en moest zich noodgedwongen laten vervangen. Was dit het gevolg van sex voor de wedstrijd? 

Mart van Gompel kwam weer terug binnen de lijnen. Ook hij kon echter niet voorkomen dat het scenario van de eerdere tweestrijd tussen beide teams zich herhaalde. Een poeier van jewelste na een afgeslagen aanval was onhoudbaar en betekende de 3-3. Teleurstelling alom bij de Zuiderburen, maar ook het besef dat enige training op zijn plaats is voor menig speler. EFC 7 gefeliciteerd met het punt en hopelijk tot komend seizoen.

Komende zondag is het carnaval en zodoende geen speelronde. De week daarna wacht een zware opponent. Nummer 2 uit de ranking, Bergeijk 3 vormt dan de krachtmeting; de confrontatie tussen de twee minst gepasseerde defensies.
Voor nu wensen we iedereen fijne carnavalsdagen en Mart alvast succes met de poepluiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *