Zuiderburen 1 moet knieval maken voor koploper

Trainingsbal

Het Biestse SVSOS 2 heeft afgelopen zondag Zuiderburen 1 aan de zegekar gebonden met haar zevende overwinning van het seizoen. Hiermee moeten de groen-witten even pas op de plaats maken.
Op een perfecte grasmat op sportpark de Stevort, keken de Zuiderburen binnen no time tegen een 1-0 achterstand aan. Aan de linkerkant werd goed versneld en wat volgde was een scherpe voorzet. De inlopende spits van de blauwhemden was het meest alert en wist Thijs van dichtbij te passeren.
De Zuiderburen leken wat verbouwereerd door deze snelle tegenvaller en de opponent nam het heft in handen. Dit leidde na 10 minuten tot en verdubbeling van de score. Dit keer was de afstand aanzienlijk groter, maar de precisie zeker niet minder. Het afstandschot belandde in het zijnetje: 2-0. Weer een tiental minuten later leken de Zuiderburen op weg naar de aansluitingstreffer. Vanuit het achterveld verstuurde Kevin een wereldpass die door Teun perfect op maat geschat werd. Teun nam goed aan waarmee hij zijn tegenstander direct kwijt was. Daarna was de linkshalf niet zelfzuchtig en schonk hij de mogelijkheid aan spits Maurice. De schotpoging van laatstgenoemde werd door de goede doelman van SVSOS verijdeld. Het geluk was hierbij niet aan de zijde van de groen-witten. Tot overmaat van ramp trof de thuisploeg een moment later wel doel, waarmee het in plaats van 2-1 ineens 3-0 was. Voor de uitvoering van de aanval kun je als voetballiefhebber echter  alleen maar respect hebben. Op het middenveld werd de bal goed veroverd. Vervolgens werd deze net achter de laatste linie gedropt waar de snelle linksbuiten al op geanticipeerd had. Met een sublieme boogbal verschalkte hij de uitgekomen Zuiderburen goalie.
Hierna herpakten de Zuiderburen zich enigszins, maar echt angstige momenten voor het eigen doel kende SVSOS niet. De ploeg oogt uitgebalanceerd en kent weinig zwakke plekken. Een aantal keren kwam Zuiderburen 1 goed door via de flanken. Ook Kevin trachtte enkele keren het doel te bestoken met zijn handelsmerk, de pegel van afstand. De 3-1 kwam echter tot stand toen Martijn 8 minuten voor rust op avontuur ging. Heel even kreeg hij de ruimte aan de linkerkant van het strafschopgebied. Zijn knal met links vanuit een scherpe hoek kon niet klem gepakt worden door de doelman. Frans stond vervolgens op de goede plaats om van dichtbij (met enig fortuin) binnen te tikken.
De treffer en de thee in de rust leek de Zuiderburen goed gedaan te hebben. Topscorer Martijn stuitte op de doelman en een volley van Maurice ging net langs de verkeerde kant van de paal. Deze missers kwamen Zuiderburen 1 duur te staan, want aan de overzijde vond de thuisclub het netje wel. Thijs moest het antwoord schuldig blijven op een schot van 16 meter in de korte hoek. Het siert de Zuiderburen wel dat men ondanks de marge van 3 het koppie niet liet hangen. Er was ook nog veel tijd en de cijfers waren enigszins geflatteerd kijkende naar het spelbeeld.
Meer en meer kreeg Zuiderburen 1 vat op de tegenstander uit Biest-Houthakker. Er ontstonden kleine kansjes voor o.a. Martijn, Kevin en Mark. Vaak was de ervaren doelman een sta-in-de-weg. Uitbraken van de thuisploeg bleven echter ook levengevaarlijk. Tel daarbij geklungel in de defensie bij op; dan mag je als groen-witte niet ontevreden zijn dan het bij vier tegendoelpunten bleef. In de slotfase claimde Michel nog voorzichtig een strafschop, maar hij vond geen gehoor bij de (Reuselse) leidsman. De krachten waren bij menigeen al aardig weggevloeid en daardoor bleef het bij 4-1. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Terlo 2 op het programma. Gezien de stand op de ranglijst is de kans op punten dan groter. Hopelijk gooit Hausa Wausa geen roet (om in sinterklaastermen te spreken) in het eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *