Zuiderburen 2 bint HMVV 5 voor de 2e maal aan de zegekar

Twee ballen
Zondag 19 februari gingen de mannen van Zuiderburen 2 de confrontatie aan met HMVV 5. Om 12:00 trapte de ruime selectie van Zuiderburen 2 voor de tweede maal in 2017 af.
De vorige wedstrijd had een driepunter opgeleverd (met wat dank van de tegenstander) en dus gingen de Zuiderburen vol vertrouwen richting Hooge-Mierde, om de volgende overwinning in de wacht te slepen.
 
Bij menig Zuiderbuur was HMVV 5 nog een bekende tegenstander, vanuit een eerdere confrontatie aan het begin van het seizoen, waarin er enkele HMVV'ers het om 10 uur in de ochtend af lieten wetenOnze trouwe geluidsman, Blankers junior was zoals altijd weer van de partij om ons te steunen. Uit dank, voor zijn support hadden de Zuiderburen ervoor gekozen om een trainersjack voor onze geluidsman aan te schaffen
 
Het was aan de Zuiderburen om de wedstrijdbal in beweging te brengen. Vrijwel direct zochten de mannen uit Reusel het doel van de tegenstander en ontstond de eerste kans van Jorg Panjoel. Het mocht nog niet baten, want zijn kans werd gepareerd door de doelman
In het vervolg werd het voetballend niet beter. Zo werd er steeds meer op de lange bal gespeeld en  golfde het spel op en neer. Zo ontstond dus ook de 1e kans voor de thuisploeg, maar onze betrouwbare sluitpost Rick Laureijs kwam ruim op tijd zijn doelgebied uit en sloeg zo deze aanval van HMVV af. Zelden was het vertoond dat onze doelman zulke sprints kon trekken en het was dan ook een genot om dit vanaf de tribune en de bank te zien.  
Halverwege de 1e helft begonnen de eerste Zuiderburen aan hun warming-up en werden later in het veld gebracht. Het was te merken, dat met de inkom van wat jong gewas de Zuiderburen beter gingen voetballen, maar hun vertrouwde niveau werd nog niet behaald. Toch viel vlak voor rust de  0-1. Deze goal van de Zuiderburen viel niet zomaar uit de lucht, aangezien de druk werd opgevoerd op de tegenstander en zij zich er geen vorm aan wisten te nemen. Het was een door Marc versierde vrijetrap, die door Jorg Panjoel pam klaar op de kuif van zijn broer Ralf werd gelegd en de keeper van HMVV 5 kansloos liet. Vrijwel direct daarna was het rust. 
 
Een ding was duidelijk tijdens de thee pauze: Het moest anders de 2e helft, anders konden de groen-witten hier zomaar punten laten liggen. Na een peptalk van onze aanvoerder Spijker en enkele wijzingen in de verdediging en op het middelveld gingen de Zuiderburen weer naar de grasmat, om af te handelen met de blauw-witten. 
Het was meteen duidelijk dat de Zuiderburen nu beter op het veld stonden. Er werd offensiever gevoetbald en de verdediging gaf, op een moment na, HMVV geen kans om de goal van de Zuiderburen onder vuur te nemen. Die ene keer dat de blauw-witten wel door de verdediging konden komen, was onze betrouwbare sluitpost Rick zeer alert en smoorde de aanval, om zo voor de 2e maal goed zijn doel te verkleinen en de tegenstander geen enkele mogelijk tot scoren te bieden. Dit moment was cruciaal, want op dat moment leidde de Zuiderburen nog maar met 1-0. 
Kort hierop stond het plots 2-0. Een lange bal van HMVV werd op het middenveld onderschept, waarna Bjorn in een perfect uitgevoerde counter op links, door Marc de diepte in werd gestuurd (een – tweetje). Bjorn legde de bal op een presenteerblaadje voor Jorg, zodat hij de bal alleen maar binnen hoefde te tikken. Prachtige aanval en de euforie was groot bij de groen-witte en een ding wisten ze zeker: Dit gaan ze niet meer weggeven. 
 
Het vertrouwen bij de groen-witte was groot. Het was te merken dat de bank en de supporters genoten van het plezier in het spel en het geleverde hoogstaand voetbal van de Reuselnaren. 
Doordat de Zuiderburen nog steeds honger naar doelpunten hadden, was het Frits van Sambeek die ook een doelpunt op zijn naam mocht schrijven. Hij kreeg van onze Zuiderburen legende, Frans Jop de bal vanaf rechts en peerde met zijn chocolade been de bal tegen de touwen. De jongen kon zijn geluk niet op en de 3 punten zaten definitief in de zuiderburenpocket. 
De wedstrijd was duidelijk gespeeld en HMVV liet steeds meer het hoofd hangen. De Zuiderburen kwamen in het vervolg niet meer tot scoren, maar gaven HMVV toch nog enkele voetbal lessen. Zo werd er verschillende malen van positie gewisseld en kwamen er nog enkele magistrale acties bij de spelers naar boven. Voor de neutrale toeschouwer was het een genot om naar te kijken. 
Vlak voor het einde liet Bjorn, via zijn voeten, ook nog van zich horen. Hij besloot zijn directe tegenstander op een bijzondere manier te omspelen. Hij kreeg een bal door de lucht vanuit de achterhoede aangespeeld en besloot de bal met de borst te controleren, waarna hij direct de bal over zichzelf en zijn tegenstander heen speelde. De HMVVer wist niet wat hem overkwam en het leek alsof de geest in Bjorn naar boven kwam. Jammer genoeg leverde het gevolg van de aanval niets op, maar hierdoor werd de actie, waarbij misschien wel wat geluk kwam kijken, niet minder gewaardeerd. Later kreeg hij wel nog even de opmerking, dat hij zijn nonchalante lachje wel van zijn gezicht moet halen, wanneer hij zulke fratsen uithaalt.
Enkele minuten later volgde het laatste fluitsignaal, waarna er nog verschillende drankjes werden genuttigd in de kantine van HMVV en de Koster.   
De komende 2 weken zijn de mannen van Zuiderburen 2 vrij en met komend weekend carnaval voor de deur wordt er door geen enkel team van de Zuiderburen gevoetbald. Op 12 maart speelt Zuiderburen 2 zijn volgende wedstrijd, tegen titelkandidaat EFC. Het zou mooi zijn als ze die 3 punten Reusel kunnen houden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *