Zuiderburen 2 boekt prima zege uit bij Gestel

Twee ballen

Zondagochtend stond de uitwedstrijd bij Gestel op het programma voor het 2e elftal van de Zuiderburen. Om 10 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld. In de 1e minuut werd direct duidelijk dat de groen-witten hier met een missie waren.

Kort na de aftrap gaf ralf een oogstrelende pass op Marc die er door was. Zijn prima inzet belande op de paal, maar de toon was gezet. De Zuiderburen bleken er zin in te hebben en begonnen fel. Björn, Boog en Bart van Sambeeck fungeerde als ware stofzuigers zodat Ralf met prima passjes kon strooien. Zijn volgende pass was wederom prachtig en op maat. Jorg werd weggestuurd en gaf voor op Marc, die rakelings over schoot. De Zuiderburen hielden het overwicht en gaven niets weg.
Na een half uur gebeurde het opmerkelijkste moment van de wedstrijd. Jorg nam een corner vanaf de rechterkant die door Marc werd ingeschoten. Een zeker doelpunt dacht iedereen, waar het niet dat een back van Gestel als 2e keeper fungeerde en de bal een halve meter over de lijn met zijn hand uit het doel sloeg. Iedereen zag wat er gebeurde behalve de man met de fluit, want hij liet vrolijk doorspelen. De Zuiderburen gingen goed met de arbitrale misser om, en bleven gevaarlijk. Nadat opnieuw een corner verdiend was, was het dan toch raak. Roy legde aan voor de corner en het was de net ingevallen Carl die boven iedereen uit torende en snoeihard in de lange hoek raak kopte! Trouwe zuiderburen supporter Daan Blankers zette de goal tune op en de 0-1 kon gevierd worden.

"Daan

In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste 45 minuten, en dat resulteerde al snel in een schitterende aanval. Na goed positiespel was het Roy die Marc weg stuurde. Met een ferme voorzet bediende hij de sterk spelende Bjørn, maar zijn kopbal ging ruim over de deklat. Het was duidelijk dat de groen-witten scherp van de thee terug gekomen waren, en de jacht op de 0-2 geopend was.
In het eerste kwartier waren er redelijk wat kansjes. Marc kwam een pas tekort nadat hij werd weggestuurd door Ronnie van Gisbergen, en Carl kopte over uit wederom een prima corner van Roy. Na deze halve kansen volgde al snel de eerste grote kans voor de Zuiderburen. Jorg ontfutselde de bal van Gestels laatse man en ging op doel af. Zijn prachtige stift van 20 meter belande op de lat en had zeker meer verdiend. Doordat de verdediging met John, Joost, Carl en Leon foutloos speelde, kon doelman Frits op zijn gemak nuchter worden en had hij na een minuut of 60 zelfs weer wat kleur op zijn gezicht.

De Zuiderburen lieten de bal weer goed rond gaan en dit resulteerde in een prachtige een-twee van Jorg en Marc. Laatstgenoemde liep door de defensie van Gestel heen, nam de bal aan, en schoot hard in de korte hoek. De ingevallen keeper bleek aardig te kunnen keepen en redde met zijn vingertoppen. Dit leidde tot een corner die opnieuw door Roy goed genomen werd, waarop John erin kleunde maar op een haar na naast het doel kopte. Het regende kansen en de 0-2 kon dan ook niet lang meer uitblijven. Na opnieuw goed doorzetten van Jorg, pakte hij opnieuw de bal af en ging hij weer op de keeper af. Helaas miste zijn schot wat kracht en kon de keeper redding brengen.

"Jorg

Ook in de 2e helft was de scheidsrechter met vreemde beslissingen opnieuw de slechtste man van het veld. Na wat commentaar van beide kanten, maande hij tot rust en beloofde hij een rondje na de wedstrijd op zijn kosten. En ja dan zijn de groen-witten zeker stil te krijgen. Na een nieuwe aanval verdiende de Zuiderburen opnieuw een corner. Deze werd wederom perfect door cornerkoning Roy genomen. Jorg schatte de bal op waarde en joeg hem ineens tegen de touwen aan! 0-2 in het voordeel van de Zuiderburen, en Blankers junior deed zijn werk wederom prima door de goal tune voor de 2e keer aan te zwengelen!

Na de aftrap werd er direct weer druk gezet en de volgende kans diende zich al weer aan. Ronnie El Torro Goorman stuurde met een subtiele steekbal Marc weg, maar de keeper van Gestel kon nog net redding brengen. Niet veel later verzond Marc een bal op Roy, en ook zijn poging werd door de keeper gepareerd. In de daarop volgende opbouw van Gestel, was Marc scherp en onderschepte hij de bal. Dit keer was het wel raak! Op snelheid tikte hij de bal beheerst met buitenkantje rechts langs de uitstormende keeper en de 0-3 was een feit! Blankers junior was wederom scherp en de goal tune luidde voor de 3e maal over het hoofdveld.

"Gestel

In de slotfase was er dan toch nog een kans voor Gestel. Frits hield bij een uittrap de bal te lang vast, met een vrije trap op randje 16 tot gevolg. Nadat Frits met uiterste precisie zijn muur gemetseld had en het fluitsignaal geklonken had, werd de bal over de muur richting kruising geschoten, maar met een katachtige duik boxte Frits de bal naar de zijkant. Kort hierna volgde het laatste fluitsignaal en de 3 punten gingen weer mee terug naar de Koster. Het was een zeer goede wedstrijd waarin iedereen 90 minuten lang geconcentreerd speelde en hard werkte. Na afloop hebben we in de kantine van Gestel nog een heerlijk biertje gedronken. Helaas niet op kosten van de scheidsrechter want die was opeens spoorloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *