Zuiderburen 2 herrijst uit geslagen positie

Twee ballen

Op deze eerste Pinksterdag mocht Zuiderburen 2 zich opmaken voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Hierin trof het om 12 uur op het thuisveld directe concurrent Bladella 9. De eerste confrontatie met de blauwwitte uit Bladel kende al een knotsgek scoreverloop en dit keer was het niet anders.

De startopstelling die Michel uit de hoge hoed getoverd had bleek al snel een gouden greep. Na een korte fase van aftasten trok Zuiderburen 2 het initiatief naar zich toe. De openingstreffer kwam op naam van Jorg na een goede assist van Roy.

Na dit doelpunt bleef het gas erop staan bij de Zuiderburen. Michel anticipeerde uitstekend op de loopactie van diezelfde Roy en bediende de aanvaller op maat met een diepe bal. Het schot wat volgde mistte echter precisie. Daaropvolgend kreeg Frans nog een grotere mogelijkheid. Nu stond Roy aan de basis. De laag voorgegeven bal werd bij de eerste paal gemist door Jorg, maar daardoor ontstond een nauwelijks te missen mogelijkheid bij de tweede paal voor Frans, maar die presteerde het toch te missen. Hierdoor bleef het 1-0. 

Kort daarna had een anval wel het gewenste resultaat voor de groen-witten. Roy begon op de rechter flank wederom aan één van zijn kenmerkende solo's en besloot deze met een loepzuivere voorzet op Jorg. De jongste Panjoel liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en kopte de bal feilloos binnen. Zijn tweede en ook de 2-0 voor de Zuiderburen: een voortvarender begin kon Zuiderburen 2 zich niet wensen.

Het tweede deel van de eerste helft beet Bladella wat meer van zich af. Het wisselbeleid van de coach had het gewenste effect. De nieuwe centrale verdediger bracht rust en zodoende ook meer elan in het team. De Zuiderburen werden meer teruggedrukt en kregen 7 minuten voor rust het deksel op de neus. Ondoortastend verdedigingswerk schonk de linksbuiten uiteindelijk een uitgelezen kans. Deze werd ook benut.

Met het idee dat dit echter niet fout mocht gaan, ging Zuiderburen 2 aan de thee. Na de hervatting bracht een invaller aan Bladella-zijde nog meer brille in het spel van de bezoekers. Hij hield de verdedigers in zijn greep en hierdoor verplaatste het spel zich meer en meer naar de eigen helft van de thuisploeg. 

Een overtreding binnen de zestien op diezelfde invaller leverde blauw-wit een penalty op. Deze werd onberispelijk langs invaller-goalie Joost geschoten en zo kwam Bladella langszij. Hoewel de neergehaalde speler naar de grond ging alsof zijn voet er nog maar net aanbungelde, kwam de temperamentvolle aanvaller even later toch weer binnen de lijnen. Daarmee was de strijd echt losgebarsten.

Dezelfde speler was 8 minuten later weer betrokken bij een cruciaal moment in de wedstrijd. Hij werd door de eveneens temperamentvolle Ronnie Goorman neergehaald en er ontstond een klein opstootje. Biede spelers mochten 10 minuten afkoelen aan de zijlijn. Ongelukkig genoeg voor de Zuiderburen kwamen de bezoekers uit de gegeven vrije trap voor het eerst deze wedstrijd aan de leiding. Bij de tweede paal werd de bal beheerst binnen gekopt. 

De fiducie in een goede afloop stond hierna op een laag niveau bij alles wat groen-wit was. Het uitvallen van de ervaren laatste man van de bezoekers speelde de Zuiderburen echter wel in de kaart. Toen de teruggekeerde Ronnie uit een voorzet van Frans de 3-3 tegen de touwen schoot was de spirit helmaal terug. De oerkreet die Ronnie na zijn goal slaakte was hier het startsein voor. 

Hoewel niemand na de 2-3 achterstand nog een stuiver gaf voor Zuiderburen 2 wist het uiteindelijk toch nog op een 4-3 voorsprong te komen. Bart deed het goede voorbereidende werk in de rechterhoek van het veld en kwam uiteindelijk met een uitstekende voorzet op linksbuiten Roy. Deze zette zijn hoofd ertegen en zag de keeper geklopt. 

In een slotoffensiefje zette Bladella nog aan, maar Joost hield zijn doel schoon. Na deze zwaarbevochten overwinning smaakte de biertjes heerlijk in het zonnetje bij de kantine. Komende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma waarin de Zuiderburen kampeion Hapert 5 treft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *