Zuiderburen 2 weet weer wat winnen is

Twee ballen

Na een gelijkspel gevolgd door 2 ruime verliespartijen heeft Zuiderburen 2 afgelopen zondag eindelijk weer eens een overwinning behaald. Behalve dat groen-wit 3 keer op rij verloor, leken de manschappen het scoren verleerd te zijn. Bergeijk 8 bleek echter de ideale tegenstander om het blazoen te zuiveren.

Coach Michel had voor deze wedstrijd een offensieve opstelling op papier gezet met twee vooruitgeschoven middenvelders. Nadat de teamfoto gemaakt was werd er om 12 uur afgetrapt op het gerenoveerde thuisveld. De eerste minuten was het middenveld nog wat zoekende, maar al snel bleek dat deze opponent van een ander kaliber was dan de tegenstanders van de laatste weken. Het duurde dan ook niet lang voordat de score geopend werd. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van de mee opgekomen John. De routinier zag bij de tweede paal Jorg vrij staan en bediende hem met een perfecte voorzet waarna de linkerspits eenvoudig van dichtbij raak kon koppen.

De verdubbeling van de score liet ook niet lang op zich wachten. De naar rechts uitgeweken Bjorn trok naar binnen, ontweek een paar geelhemden en schoot tot verrassing van de keeper met links op goal: 2-0. Een bijzonder moment voor de jonge Zuiderbuur, want het betrof zijn eerste doelpunt in het magische groen-wit.
De Zuiderburen vervolgden haar weg met het bestoken van het Bergeijkse doel. Uit de tweede corner van de wedstrijd kwam de derde treffer tot stand. De bal kwam bij spits Marc terecht die van dichtbij uit de draai raak schoot.
Bergeijk kwam er hierna nauwelijks nog aan de pas en het was de man die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, die ook de 4e Zuiderburen goal op zijn naam kreeg: Jorg.

Daarna deed ook de ingevallen Roy nog een duit in het zakje. Nadat Marc op rechts ontsnapte kwam de Bergeijkse goalie zijn goal uit. Marc legde de bal goed terug op de zestien waar Roy eenvoudig de bal in de verre hoek buiten het bereik van de keeper kon tikken
De aangever zorgde zelf voor het slotakkoord van de eerste helft door de 6-0 op het scorebord te brengen na een snelle uitbraak. Een balletje breed op Jorg wat hieraan voorafging leek aan de korte kant, maar zoals altijd vocht Jorg voor wat hij waard was waarna hij Marc op maat bediende. De spits kon daarna eenvoudig binnen tikken.

Na de hervatting maakte Martijn Adriaans zijn comeback. Hij had dit seizoen nog geen seconde gespeeld, maar liep over van ijver in de tweede helft. Zo eenvoudig als de doelpunten voor rust vielen, zo lastig ging het na de thee. Bergeijk sloot de gelederen rond de eigen zestien en nam daarmee een nog defensievere opstelling aan. De absolute scherpte leek er bij de thuisploeg ook vanaf.
Bij één van de sporadische uitbraken van de bezoekers liet men de Bergeijkse eretreffer aantekenen. De aanvoerder dook een groot gat in en werd exact op maat bediend. Hij vervolgde zijn rush met een perfecte boogbal over de uitgekomen Frits.

Hierna kon Martijn bijna de marge terugbrengen tot 6, maar bij kwam een teenlengte te kort na een voorzet vanaf links. Nadat Roy op de bank tot inkeer was gekomen, omdat hij vooral tegen zichzelf voetbalde, mocht hij in zijn tweede invalbeurt van de partij alsnog de 7-1 tegen de netten werken. Vanaf de linker flank sneed hij naar binnen, om met rechts de Bergeijkse goalie voor het laatst te verschalken deze wedstrijd. Hoewel de goaltune na dit doelpunt anders deed vermoeden was de euforie groot bij alles wat groen-wit was.

De door Frits en Bjorn getrakteerde biertjes vielen dan ook erg in de smaak na afloop in de kantine. Komende zondag is Zuiderburen 2 vrij en de week erop mogen we op bezoek bij Gestel. Hopelijk kunnen we voor de winterstop nog een mooie reeks neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *