Zuiderburen I grijpt naast de dubbel

Trainingsbal

De Zuiderburen zijn er niet in geslaagd na het kampioenschap ook de beker te winnen. In de finale werd er verloren van de Stampers. De Zuiderburen begonnen gehavend aan de wedstrijd, doordat zowel Frank, Dennis als Rob hadden moeten afzeggen. Daardoor werd er veel voetballend vermogen op het middenveld ingeleverd.

De Stampers hadden de tactiek ook iets aangepast aan de Zuiderburen. Daardoor hielden ze op het middenveld steeds een man over, waarop de kampioenen in het begin niet goed reageerden. In de 3de minuut werd dat al afgestraft door 'de Stampers'. Vanaf het middenveld kon hun aanvaller vrij opkomen zonder dat ie werd aangepakt. Op de rand van het strafschopgebied kon ie vrij uithalen, waarop ook Cees niet meer bij de bal kon.

In het vervolg kon Zuiderburen I amper een vuist maken, al was Marco dichtbij de gelijkmaker, nadat hij zich knap vrij kapte tussen twee tegenstanders. 'De Stampers' kregen verder ook weinig kansen.
Toch zou voor de rust nog de 2-0 vallen. 'De Stampers' kregen een vrije trap, die snel werd genomen. Hun teruggezakte spits zette aan voor een solo aan de rechterzijde van het strafschopgebied. Hij werd onvoldoende aangepakt en behield zelf goed het overzicht. Daardoor vond hij in het midden de vrijstaande man, die de bal voor het intikken had: 2-0.

Na rust werd met de ingevallen Renier en Leon nog geprobeerd om snel de aansluitingstreffer te maken. Maar verder dan een paar kopballen en afstandschoten kwamen de Zuiderburen niet. Het geloof in een goed resultaat ebde langzaamaan weg.

Een paar minuten voor tijd viel, passend in het spelbeeld, ook nog de 3-0. Er werd door 'de Stampers' optimaal geprofiteerd van de ruimte, toen de Zuiderburen meer risico gingen nemen om toch nog de eretreffer te forceren. Hierdoor moest Cees voor de derde keer de bal uit het net vissen. Daardoor was de bekerwinst van 'de Stampers' een feit, waarmee wij hun bij deze willen feliciteren.
Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd wederom tegen 'de Stampers'. Hopelijk kunnen we dan weer wat rechtzetten en het seizoen goed afsluiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *