Zuiderburen I het gelukkigst in binnendorpse derby

Trainingsbal

Na de oorwassing van vorige week door 'het Bronneke' moest het team van Hans zich zien te herpakken tegen een opponent die nauwelijks nog geheimen kent. Vanochtend stond namelijk de onderlinge confrontatie tussen beide Zuiderburen elftallen op het programma.

Aan beide zijden werden de nodige spelers gemist, maar met Tommy Huijbregts bij Zuiderburen II in de gelederen (met goedvinden van Zuiderburen I) stonden er om 11 uur toch 2 complete teams aan de aftrap. Al snel kreeg Zuiderburen I een dot van een kans in de persoon van Dennis. Hij schoot echter te gehaast, waarna de bal over het doel verdween.

Zuiderburen II was gewaarschuwd en leek meteen een tandje bij te schakelen. Frans was daarna aan de andere kant bijna verantwoordelijk voor de openingstreffer. Hij reageerde adequaat op een slippertje in de defensie en trachtte Cees met een boogbal te passeren. Ook deze poging verdween over het doel.
Kort na deze poging viel alsnog de 1-0 voor Zuiderburen II. Frans was net iets eerder bij de bal dan Cees, maar werd wel naar de buitenkant gedreven. Zijn voorzet die daarna volgde werd nog door een verdediger getoucheerd, maar kon daarna toch door Jan Dirkx tegen de touwen gekopt worden.

Erg lang kon Zuiderburen II niet van de voorsprong genieten. Een schot van Jannes (?) werd ongelukkig door Tommy van richting veranderd, waardoor Willem op het verkeerde been stond en al liggend de bal in het doel zag verdwijnen. Ondanks de gelijkmaker was het de rood-zwarte formatie die in deze fase het friste oogde. Michel en Bart vormden een gebalanceerd centrale duo en Michael zorgde voor veel diepgang op de rechterflank, waar dan ook veel dreiging vanuit ging.

Toch kwam Zuiderburen I halverwege de eerste helft op 2-1. Een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van Mark Jansen ging via de handen van broer Willem het doel in. Zuiderburen II liet zich niet van z'n stuk brengen en ging verbeten op zoek naar de 2-2. Frans dook maar weer eens het gat in, maar besloot met een pass opzij, waar zelf schieten een betere optie geweest was. Ook een combinatie tussen Jan Dirkx en Jan Vosters leverde een moment later niks op. Zo gingen beide teams de rust in met de 2-1 stand in het voordeel van team 1.

De thee leek de mannen van Hans goed gedaan te hebben, zonder dat er direct kansen te noteren vielen. Er zat meer bezieling in het spel, maar ook Zuiderburen II bleef vollop strijd leveren. De bedrijvige Frans reageerde alert op een diepe bal van Jan Vosters, nadat deze een aanval van Zuiderburen I afstopte, maar met de hete adem van Ron in zijn rug schoot hij te gehaast, waardoor de bal langs het doel verdween.

Hierna was Zuiderburen I menig maal gevaarlijk in de omschakeling. Zo was Eric Cox heel dichtbij de 3-1, maar hij kon de bal net niet goed genoeg controleren. Ook werd het geprobeerd met enkele afstandschoten, maar het doel werd niet getroffen. Aan doelpogingen geen gebrek in dit aantrekkelijke schouwspel waarbij, voor Zuiderburen begrippen, vrij veel publiek aanwezig was.

Zuiderburen II probeerde nog aan te zetten voor een slotoffensief om daarmee alsnog de gelijkmaker te forceren. Rein, gooide in zijn afscheidswedstrijd steeds meer de schroom van zich af en zocht de achterlijn op of probeerde het zelf met een afstandschot, maar helaas voor de rood-zwarten zonder resultaat.
Ook Mark Bogaerts was erg dichtbij toen de bal bij hem kwam uit een hoekschop, maar zijn schot werd geblokt. Tenslotte was ook Renier nog kansrijk namens Zuiderburen II, maar Cees was een fractie eerder bij de bal.

In de 'dying minutes' van de wedstrijd viel hij alsnog bijna aan de overzijde. Jannes kreeg de bal aangespeeld, maar zijn schot ging voorlangs, waardoor het 2-1 voor Zuiderburen I bleef. Na de wedstrijd werd bekend dat beide teams over een week elkaar weer treffen, maar dan gaat het om plaats 3 van het bekertoernooi. Tussendoor speelt Zuiderburen I op woensdagavond nog tegen 'de Red Coral' voor de competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *