Zuiderburen I weer op de goede weg

Trainingsbal

Vanmorgen werd er weer aangetreden voor de competitie en wel tegen 'de Bruintjes' op het 'Bruintjes'-terrein. Deze wedstrijd begon met alle verdedigers, dit had als gevolg dat Martien en Ron op de middenlinie kwamen te spelen. Hier werd de geblesseerde Rob gemist en tevens ontbraken drie geschorste mensen namelijk het trio Mark, Harm en Robert.

Ook meldden Eric Cox en Stijn zich af waardoor de verdedigers op het middenveld nodig waren. De openingstreffer viel heel vroeg in de wedstrijd in het voordeel voor de rood gelen. Marco kan een veroverde bal perfect verlengen op de doorlopende Dennis die één-tegen-één voor de keeper komt en beheerst afrond in de lange hoek.

De gelijkmaker komt direct hierna. Door het niet kort verdedigen op het middenveld en in de verdediging kan 'de Bruintjes' er simpel doorheen lopen en komt er een middenvelder vrij voor de goal. Deze hoeft alleen binnen te schieten wat dus ook gebeurt en daarmee staat er 1-1 op het scorebord.
Zuiderburen I is nu wakker geschud en gaat weer op zoek naar een doelpunt. Bij een aanval van de Zuiderburen wordt een overtreding begaan op het randje van het 16 meter gebied; dus een vrije trap. Jannes staat achter de bal maar in plaats van op goal schieten legt hij deze bal breed en kan Dennis zijn tweede goal langs de muur binnen schieten net buiten het bereik van de keeper. Zuiderburen I staat weer op voorsprong.

Het betere van het spel blijft voor de titelverdediger maar af en toe pakken 'de Bruintjes' hun kansen mee waardoor keeper Cees alert moet blijven. Een spits van 'de Bruintjes' wordt verdedigd door Martijn in het 16 meter gebied en gaat enigszins gemakkelijk neer waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legt. De spits van 'de Bruintjes' neemt deze penalty maar hij schiet over waarmee zuiderburen I goed wegkomt.

Even later vindt er een vervelende botsing plaats waarbij Joost en zijn tegenstander het veld beide verlaten met een blessure. Robert is de plaatsvervanger van Joost die een goede wedstrijd speelde en meerdere kansen creeërde. Helaas voor 'de Bruintjes' hebben zij geen wisselspeler en moeten ze verder met 10 spelers. Vanaf nu hebben de Zuiderburen de wedstrijd helemaal in handen en met een 2-1 voorsprong wordt de thee genuttigd.

In de tweede helft nemen Mark en Harm de plaatsen van Ad en Jannes in. 'De bruintjes' trappen af maar de bal wordt al snel onderschept en diep geplaatst op Martien die een goede voorzet afgeeft op het hoofd van Mark die hard binnenkopt.
De volgende goal komt op naam van Marco. Door een goede pass van Harm komt Marco alleen voor de keeper dit is niet Marco's sterkste kant en hij schiet de bal recht op de keeper met wat geluk kan hij hem in tweede instantie alsnog binnen schieten.

De volgende twee goede kansen zijn voor de tegenpartij maar tot twee keer toe laat Cees zien wat hij in zijn mars heeft en hij redt dan ook twee keer voortreffelijk. De volgende goal ontstaat uit een corner, 'de Bruintjes' krijgen de bal niet weg maar Marco krijgt op zijn beurt wel weer zijn voet ertegen en zo is het 5-1.
De laatste goal maakt de zuiver hattrick compleet voor Marco. Deze laatste goal is een mooie solo hij speelt vanaf de achterlijn nog een verdediger uit en krult er de laatste bijzonder mooi in. Zo eindigt deze wedstrijd in een 6-1 overwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *