Zuiderburen I zorgt voor eerste puntenverlies Bronneke

Trainingsbal

Vandaag stond voor de tweede maal dit seizoen 'het Bronneke' op het programma voor Zuiderburen I. Eerder dit seizoen speelden de Zuiderburen al voor de beker tegen dit elftal en toen moest 'het Bronneke' haar eerste verlies slikken. In de competitie staat dit team met zeven gespeelde wedstrijden en 21 punten ongeslagen bovenaan.

De formatie van Zuiderburen I heeft daar afgelopen zondag een einde aan gemaakt. Voorafgaand aan deze wedstrijd bleken enkele spelers niet tijdig aanwezig te kunnen zijn zoals Joost en Nick. Ook Teun gaf aan misschien niet te kunnen wat dus ook een feit bleek.

Iets voor 11en stonden we er met zijn tienen voor en gaat de dank uit naar Zuiderburen II-speler Gijs voor het op zich nemen van de taak van grensrechter; invaller Wim is na tien minuten de 11de man. Echter met 10 man voetballen zorgde terecht al voor een vroege tegenstand.

In de 7de minuut weet de rechtsbuiten zich aan de rechter kant vrij te spelen waarna hij een voorzet geeft die verrassend in de verre hoek binnenvalt. Cees kansloos gepasseerd, maar niet volgens vaste supporter en zoon Bram. "Hun pap had ook gewoon wat naar rechts kunnen gaan staan en dan had hij de bal zo kunnen pakken", aldus Rijkers junior.

In het vervolg van de wedstrijd treed Wim dus aan en kunnen we met zijn elven verder. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op en 'het Bronneke' kan als koploper niet de touwtjes in handen nemen waardoor ze in een negatieve sfeer gaan coachen tegen elkaar. Een duel met hun spits en onze linksback maakt de sfeer niet beter, beide gaan naar de grond in ons zestienmetergebied waarna de tegenstander natuurlijk een penalty eist maar deze niet krijgt.

Ook komt in deze fase de gelijkmaker. Een pass op Marco wordt niet buitenspel gevlagd, dus de spits kan alleen op de keeper af maar Marco heeft oog voor zijn collega spits Jannes en legt de bal keurig naar rechts waarop dit een vrije doelpoging is, 1-1. Echt grote kansen komen er niet tot de rust.

Na rust gaan we met opgeheven hoofd aan de tweede helft beginnen; dit was niet helemaal het geval in de eerste helft. Het begin is gelukkig sterk; waar we eerdere wedstrijden kort na rust weggeven doen we dit nu niet. Toch gaan er vele kansen aan beide kanten niet in. Dennis lukt het maar niet met zijn afstandsschoten en een viertal goede voorzetten van Jurgen kunnen niet afgewerkt worden. Ook Berry weet de bal vaak verassend goed voor te brengen maar er komt geen doelpoging uit voort.

Toch komt Dennis oog in oog met de keeper maar net voor het scoren van de goal wordt de bal net met de hand geraakt, terecht geen doelpunt. Ook de tegenstander komt dichtbij een voorsprong; met een bal op de paal komen de geelhemden goed weg. Ook een vrij schot van binnen de zestien wordt volledig verkeerd geraakt.

De beslissing valt op het einde. Een speler van 'het Bronneke' heeft andere verplichtingen en verlaat het veld maar omdat men al met een blessuregeval kampte (eerder deze wedstrijd veroorzaakt) heeft de koploper geen vervanger en moeten ze met tien man verder.
Kort na dit moment krijgt wederom Marco de bal en hij weet wederom Jannes te bereiken die één man uitkapt en in de korte hoek binnen schiet.

Met nog tien minuten te gaan weet Zuiderburen I dit degelijk uit te spelen al kost het veel energie. Met name Tinus die terug is van een blessure heeft het zwaar maar de routinier staat netjes zijn mannetje. Eindelijk weer 3 verdiende punten voor de Zuiderburen formatie. Volgende week staat de derby Zuiderburen I – Zuiderburen II op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *