Zuiderburen II boekt moeizame zege op Driesprong in bekertoernooi

Twee ballen

Zuiderburen II heeft afgelopen zondag opnieuw goede zaken gedaan in het bekertoernooi. Op het herfstachtige Driesprongveld versloegen de rood-zwarte brigade de thuisploeg met 1-2.

Na de ongelukkige verliespartij tegen Zuiderburen I vorige week werden enkele tactische omzettingen in het team van v.v. de Zuiderburen doorgevoerd, waarbij Bart – normaliter middenvelder – als aanspeelpunt het aanvalsspel een nieuw impuls moest geven. Daarnaast dienen enkele vaste krachten hun reglementaire wisselbeurt uit te zitten.

In de 1e helft liet het spelbeeld zich kenschetsen als onzorgvuldig (lees: zeer slordig) aan beide kanten. Balvastheid en vlottende combinaties waren schaars waardoor er weinig te genieten viel. Halverwege de 1e helft leek 'den Driesprong' het initiatief naar zich toe te trekken. In een rommelige situatie voor het doel van de Zuiderburen miste diverse spelers de bal waarna Ties de bal dacht te kunnen heroveren middels een niet al te verfijnde bodycheck. De scheidsrechter kon deze actie niet waarderen en wees naar de stip, waar de aanvoerder van 'den Driesprong' wel raad met dit buitenkansje wist: 1-0.

Zuiderburen II wist zich evenwel vlot te herstellen van deze tegenvaller toen de keeper van 'den Driesprong' zich verkeek op een boogbal van Harm, waarna Jan Dirkx er als de kippen bij was om de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1, tevens de ruststand.

Na de thee vonden er opnieuw enkele personele wisselingen plaats in het team van de Zuiderburen. De komst van Frans (spits) en Renier, die de eerste helft de bank op geheel eigen wijze had warmgehouden en daarmee de 'winderige' zondagochtend nog eens extra cachet gaf, zorgde ervoor dat er meer lijn kwam in het aanvalsspel van de Zuiderburen. Dit leek zich al snel uit te betalen in een voorsprong, ware het niet dat Frans na een goede loopactie en dito schot de keeper op zijn weg vond.

Even later was het alsnog raak, toen Frans prima teruglegde 'rand 16' op Renier, die de bal via de handen van de keeper tegen de touwen schoot: 1-2. Het momentum van de wedstrijd lag op dat moment duidelijk bij Zuiderburen II, die haar voorsprong logischerwijs verder leek uit te bouwen. Na een goede loopactie werd Renier in het strafschopgebied getorpedeerd door de keeper van de thuisploeg, echter bleef deze overtreding op de 'Luis Suarez van de buurtvoetbalcompetitie' merkwaardig genoeg onbestraft.

Even later miste Frans – van dichtbij – nog een dot van een kans, toen hij zijn vizier even niet op scherp had waardoor zijn schot tegen de paal belandde. Zuiderburen II verzaakte waardoor de thuisploeg vertrouwen hield op een goede afloop, met een spannend laatste kwartier als gevolg. Een schot van afstand, gedragen door de wind, werd evenwel uitstekend gekeerd door de betrouwbare sluitpost de keeper, die ook in de eerste helft Zuiderburen II al eens knap behoede van een tegendoelpunt.

De thuisploeg miste raffinement in het aanvalsspel om alsnog langzij te komen, waardoor de verdiende 3 punten in de pocket van v.v. de Zuiderburen bleven. Volgende week wacht de confrontatie van 'Reuselcity', waarbij punten voor de competitie gepakt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *