Zuiderburen II en Rodeho houden elkaar in evenwicht

Twee ballen

Minder dan een maand na de vorige ontmoeting speelde Zuiderburen II afgelopen zondag weer tegen 'de Rodeho', zei het dat het nu voor de beker was en niet voor de competitie, waarin de rood-zwarte formatie het onderspit moest delven. In deze confrontatie gingen de Zuiderburen voortvarend van start.

Met name in de eerste 20 minuten werd er flink pressie gespeeld en kon de opponent maar moeilijk van de eigen helft komen. Voorstopper Ties voelde zich bij tijd en wijle meer middenvelder dan verdediger, maar voorkwam wel dat één van de gevaarlijkste Rodeho-spelers iets uit kon richten.

Al snel werd duidelijk dat de rechterflank van 'de Rodeho' de zwakste was. Bart kon hier dan ook meermaals opstomen richting vijandelijk doel, maar zijn voorzetten kwamen niet echt uit de verf. Een voorzet van de andere kant van de voet van dispensatiespeler Jannes was wel goed. En hoewel Renier goed naar de bal dook kon hij het projectiel net niet voldoende richting mee geven en verdween het aan de verkeerde kant van de paal; anders was het waarschijnlijk één van de mooiste goals van het seizoen geweest.

Een fase later was Bart weer gevaarlijk. Dit keer zocht hij de korste weg richting het doel en besloot hij voor eigen succes te gaan, maar zijn poging ging ook langs. Op dat moment leek het een kwestie van tijd alvorens Zuiderburen II de 1-0 zou maken, maar helaas viel de openingstreffer aan de andere kant. Balverlies op het middenveld leidde deze goal in. Goed doorzetten van de aanvallende middenvelder van 'de Rodeho' maakte voor hem de weg vrij richting keeper Wil, die het keeperstenue maar weer eens aangetrokken had. Ties trachtte de 'Rodeho'-speler nog wel uit ballans te brengen, maar deze bleef overeind en rondde oog in oog met de keeper beheerst af.

Tegen het eind van de eerste helft kwam Zuiderburen II gelukkig weer langszij. Met een individuele actie maakte Harm ruimte voor zichzelf op de rechterflank. Zijn scherpe voorzet kon door de defensie maar half verwerkt worden, waarna de bal voor de voeten van de inschuivende Jannes viel. Laatsgenoemde controleerde knap en drukte af in de rechter benedenhoek (alweer zijn 12e goal van het seizoen), buiten het bereik van de keeper. Met de stand van 1-1 gingen beide teams de rust in.

Na de thee golfde het spel op en neer, maar geen van beide teams wenste kopje onder te gaan. Het overwicht voor de Zuiderburen zoals dat er in de beginfase was, was nu weggeëbd. Voorin kon de bal niet zo goed meer vastgehouden worden en de verdeidiging oogde ook minder solide. Toch bleef het wel een boeiend duel, waarin de 'rood-zwarten' zeker niet de onderliggende partij waren. Belangrijkste wapenfeit voor de Zuiderburen kwam van de voet van Harm, die zijn schot uit de draai over zag gaan.

Een matige opbouw van achteruit maakte het voor de defensie van de Zuiderburen nog even spannend, maar het bleef bij de 1-1. Echte eer viel er voor Zuiderburen II toch niet meer te behalen, want de bekerfinale, waarin de poulewinnaar uitkomt, was vooraf al onbereikbaar. Door dit 1-1 gelijkspel is Zuiderburen I, dat vrij was deze bekerronde, echter wel verzekerd van een plaats in de finale. Aanstaande zondag wordt de inhaalwedstrijd tegen 'de Valk' gespeeld, voor de compatitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *