Zuiderburen II moet meerdere erkennen in Bronneke

Twee ballen

Vanochtend stond Zuiderburen II voor de zware taak om titelkandidaat 'het Bronneke' te bedwingen. De eerste helft werd deze taak ook prima volbracht, want de rood-zwarte formatie hield de opponent op de nul.

Veel credits dienen hierbij uit te gaan naar dispensatiespeler Dennis, die als vervanger van Michel een prima partij speelde, zowel in de duels als in de coaching van achteruit. Ondanks Dennis inbreng oogde de defensie zo af en toe kwetsbaar, mede door de positiewisselingen van de voorsten van 'het Bronneke'.
Na 18 minuten leek het dan ook 1-0 te worden. Keeper Wil was al gezien, maar Eric Bel verleende prima rugdekking en kon de bal nog voor de doellijn wegschieten.

Voorin stonden Jeroen en Harm veelal op een eiland, omdat de middenvelders van de Zuiderbruen het veel te druk hadden met hun verdedigende taken. Veel verder dan halve kansjes kwam het dan ook niet voor Zuiderburen II.

Na de thee ging Zuiderburen II, in de wetenschap dat het bij winst op de tweede plaats zou komen (Stampers hadden verloren) op zoek naar een doelpuntje. Er konden ook meer kansen opgetekend worden dan voor de rust, maar datzelfde gold ook voor 'het Bronneke'. De veldverhoudingen wogen wel wat door in het voordeel van de nummer twee van afgelopen seizoen.

Na 10 minuten werd dit ook in de score tot uiting gebracht. Een goede loopactie en een bekeken pass spleet de verdediging van de Zuiderburen open en met een zacht rolletje werd Wil voor de eerste keer gepasseerd deze morgen.
In de daaropvolgende fase drong 'het Bronneke' meer aan en kwam Zuiderburen II bij enkele afstandschoten goed weg.

De 2-0 was echter het gevolg van zwak uitverdedigen. Helaas verzuimde Bart kort daarna de aansluitingstreffer te maken. Hij anticipeerde goed op een bal in de diepte en kon alleen op de doelman af. De twijfel leek toe te slaan en zijn poging strandde dan ook op de keeper. Ditzelfde lot was voorbestemd voor pogingen van Harm en Frans.

In de slotfase toonde de beste schutter van 'het Bronneke' aan dat driemaal scheepsrecht is. Waar hij bij eerdere pogingen het geluk ontbeerde versloeg hij dit keer Wil in zijn linkerhoek met een schot van 20 meter. Gezien het wedstrijdbeeld is er weinig op de overwinning van 'het Bronneke' af te dingen, maar qua kansverhoudingen is de score van 3-0 net iets te ruim.

Aanstaande zondag geeft Zuiderburen II weer acte de présence op het Bruintjesveld. Dan is de thuisploeg de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *