Zuiderburen II staat met lege handen ondanks goede partij

Twee ballen

Op de eerste dag van maart konden de kicksen weer eens aangetrokken worden, na een maand stilgelegen te hebben. En het was ook meteen perfect voetbalweer. Op deze vroege zondagmorgen mocht Zuiderburen II, zonder de zieke Bart en goaltjesdief Jeroen op het sportpark aantreden tegen 'Reuselcity', dat z'n draai dit seizoen gevonden lijkt te hebben.

Het aantal punten van 14 staat namelijk in schril contrast tot het schamele punt dat de Zuiderburen tot op heden behaalden. Toch was hier vanaf het eerste fluitsignaal niks van te merken; sterker nog het waren de spelers van Zuiderburen II die het initiatief volledig naar zich toe trokken. Men ging aggressief, doch fair de duels in en de groenhemden werden meteen vastgezet op de eigen helft. Mark en Frans vormden een ideale tandem op het middenveld en voorin maakten Harm en Jan Dirkx het de defensie knap lastig.

Na 15 minuten moest de 'Reuselcity'-goalie het veld met een blessure verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door de spelmaker en een wisselspeler kwam in het veld. Deze omzetting was zeker niet in het nadeel van Zuiderburen II. De verdiende voorsprong voor de 'rood-zwarten' kwam pas laat, maar wel op een lekker moment tot stand, namelijk vlak voor rust. Met een splijtende pass vond Frans de diepgaande Jan Dirkx. In eerste instantie kon de keeper nog parreren, maar met buitenkant rechts wist Jan uiteindelijk toch nog het net te vinden.

Na de thee was het combinatiespel van de Zuiderburen wellicht iets minder sprankelend, maar de intentie om te tikken en de werklust was er nog steeds. Renier kreeg een klein kansje na een doorkopbal van Mark en ook Harms corners waren gevaarlijk.
Wel nam het gevaar van 'Reuselcity' iets toe, maar niets wees erop dat een echte ommekeer nabij was. Deze werd echter ingeleid doordat de nachtmerrie voor elke keeper voor Willem werkelijkheid werd. Renier speelde terug op Willem, die het spel via Michel voort wilde zetten, maar de bal ongelukkig raakte en daardoor een groenhemd een niet te missen kans bood: 1-1. Hierdoor liep de moraal een deukje op.

Harm leek nog wel de 2-1 op zijn voet te hebben na een slim passje van de goed spelende Mark. Zelf telde hij zijn poging al, maar de keeper was toch de winnaar in de 1-op-1 situatie. Het middenveld van de Zuiderburen raakte hierna de grip wat kwijt. Het zakte verder in en de defensie werd een enkele keer op de proef gesteld, met name door de snelle rechtbuiten van 'Reuselcity'.

De voorsprong van 'Reuselcity' kwam echter vanaf de andere kant. Uit een ingooi kwam de bal wat gelukkig via de kluts voor de ingevallen aanvaller, die niet aarzelde en de bal feilloos binnentrapte. In de slotfase was wederom Harm nog dichtbij de 2-2, maar wederom lag de lange doelman in de weg.

Met lede ogen hoorden de Zuiderburen het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter aan, want als er ooit een overwinning mogelijk was dit seizoen dan was het in deze wedstrijd. Over het geheel genomen mocht 'Reuselcity' zelfs niet klagen als het aan het kortste eind getrokken had. Hopelijk kan Zuiderburen II het getoonde spel komende zondag weer op de mat leggen tegen 'de Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *