Zuiderburentoernooi na kwart eeuw terug in Reusel

Het Zuiderburentoernooi verhuist in 2022 naar het Sportpark van Reusel

Al voor de eeuwwisseling was het terrein aan het Postelboershof in Arendonk het strijdtoneel van ons toernooi. Maar het Zuiderburentoernooi verhuist. It’s coming home zou je kunnen zeggen…

Maar wat is home als de velden aan de Wampenberg 135 in Arendonk al bijna een kwart eeuw de residentie vormen van het belangrijkste evenement van de club? Hoe dan ook, eerdere berichtgeving omtrent de accommodatie was wat voorbarig; dit jaar blijven we aan deze kant van het kanaal.

Beste alternatief voor het Postelboershof

Door omstandigheden kunnen we niet meer bij het Postelboershof in Arendonk terecht. Hierdoor is het idee ontstaan om het toernooi naar huis te halen. Onze toernooicommissie is de laatste 2 maanden druk bezig geweest een alternatieve locatie dichterbij huis te vinden. Na wat hobbels glad gestreken te hebben kunnen we nu officieel melden wat the place to be is op Hemelvaartsdag: Sportpark Den Hoek in Reusel.

Dat scheelt een flinke trap fietsen voor deelnemers en toeschouwers.

Met slechts 1 wedstrijd- en 1 trainingsveld (dat weldra in onderhoud moet) beschikken we zelf over onvoldoende veldcapaciteit op het sportpark. Onze dank gaat dan ook uit naar Reusel sport en AVR ’69 voor het feit dat we gebruik mogen maken van hun velden. Het toernooi wordt namelijk grootser dan ooit, met maar liefst 48 deelnemende teams (24 dames- en 24 herenteams). Door dit aantal is er behoefte aan 8 speelvelden en een flinke feesttent zoals je begrijpt. Want ook hier gaat het sportieve element hand in hand met gezelligheid.

Sfeerfoto vanuit de feesttent op het Zuiderburentoernooi in 2019

Van de Rouwenbogt via de Wampenberg naar het sportpark

Wat velen niet weten is dat het Zuiderburentoernooi zijn oorsprong kent in Reusel, wat ook niet gek is als Reuselse vereniging. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd het toernooi afgewerkt op het Rodehoveld aan de Rouwenbogt, vandaag bekend als het Piet Michiel veld.  In die jaren was het evenement veel kleiner van opzet dan vandaag de dag. Volgens de verhalen moesten we op een gegeven moment ook op zoek naar een andere locatie omdat het Rodehoveld dubbel geboekt was. Wat dat betreft lopen er wel paralellen met de situatie van nu. De noodgedwongen overstap naar Arendonk heeft het toernooi echter geen windeieren gelegd. Het Postelboershof gaf het toernooi een flinke boost en heeft dan ook vele memorabele momenten en toernooiwinnaars opgeleverd.

Zuiderburentoernooi gegarandeerd feest, ongeacht de locatie

Het Zuiderburentoernooi staat al decennia lang garant voor feest. En nu de locatie voor de meesten 5 km dichterbij is, zal dit er zeker niet minder op worden. Evaluatie zal uit moeten wijzen of de nieuwe locatie de thuisbasis kan gaan vormen voor de komende edities van het toernooi. Eerst gaan we ons focussen op de after Corona editie. Na 2 jaar geteisterd te zijn door het virus is het weer tijd om te vlammen! We zien jullie dan ook allemaal graag op 26 mei op het sportpark in Reusel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *