Aanval van de Zuiderburen 2 toont haar klasse

Twee ballen

Deze zondag stond de uitwedstrijd tegen de Raven op het programma. Hoewel er dit jaar tegen het 5de gespeeld werd. Stonden er veel dezelfde spelers in als vorig jaar tegen het 3de. De Zuiderburen begonnen zwak aan de wedstrijd. Het duurde 20 minuten voordat de verdediging door schoof om de ondertal situatie op het middenveld te neutraliseren.

De Raven tikte de bal soeverein rond en de Zuiderburen kwamen overal te laat. Ronnie, Bart en Ralf werkte keihard, de tegenstanders draaide echter steeds slim weg en hadden nooit meer dan 2 balcontacten nodig. Wanneer de Zuiderburen een keer de bal hadden was de passing vaak net zo slap als het gezever van Martijn en Joost de nacht ervoor bij Jong Nederland. Het was dan ook niet verwonderlijk dat balverlies van de Zuiderburen een tegentreffer inleidende. Michel overschatte zijn mogelijkheden op het middenveld en bracht de Raven in stelling. Hoewel Carl zijn uiterste best deed waren de 3 tegenstanders hem te slim af. Het lage schot was ook Rick te machtig.
In de 25 minuten die resteerde in de eerste helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Ronnie, die zijn 3de long weer gevonden leek te hebben, was dichtbij de gelijkmaker. Zijn schuiver ging echter diagonaal voor de goal langs. Hierdoor keken de Zuiderburen tegen een 1-0 achterstand aan toen de goede scheids floot voor de thee.
In de 2de helft kwam John de slaperig wordende Joost vervangen. Het systeem werd omgezet naar 3-4-3 om de overtal op het midden te neutraliseren. Met de 1ste de beste aanval trokken de Zuiderburen de stand gelijk. Het was John, die met zijn 1ste balcontact de bedrijvige Roy diep stuurde. Roy was de back te snel af en leverde een harde lage voorzet af. Frits zorgde voor het beslissende tikje en bewees daarmee multifunctioneel te zijn. Waar hij was begonnen als back aan de wedstrijd was hij via de links half tijdelijk links buiten gaan spelen.
Vlak na de 1-1 toonde Rick aan meer te kunnen dan vissen vangen. Met een reflex waar Jeroen Verhoeven jaloers op zou zijn parreerde hij een harde inzet van de spelmaker van de Raven. Carl, Michael en John, zaten er achterin fel op waardoor de Raven niet meer aan voetballen toekwam. Ook het middenveld gooide alles in de strijd om duels te winnen. Michel blokte een schot met zijn klokkenspel en mocht op de bank gaan zitten. Jorg, die hem verving, maakte de droomaanval van de Zuiderburen compleet. Roy, Jorg en, Marc waren een continue plaag voor de verdedigers. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Zuiderburen op voorsprong kwamen. Marc liet aan de verdediger rechterkant zijn hakken zien en zette hard voor. De toegesnelde Jorg was er als de kippen bij om de bal in de kruising te glijden.
5 minuten later was het opnieuw raak. frits (klopt dit??) zette Marc vrij voor de keeper. Deze toonde aan goed naar fisher gekeken te hebben en besliste met een fraai stifje de wedstrijd. In de laatste 10 minuten knokte de Zuiderburen voor iedere meter en met succes. De overwinning kwam niet meer in gevaar waardoor de Zuiderburen naar de 4de plek in de ranglijst stegen. Komende week komt de Weebosch op bezoek. De Zuiderburen zullen dezelfde inzet moeten tonen als de 2de helft tegen de Raven om aanspraak te kunnen maken op de 3 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *