Zuiderburen 2 van de nul af

Twee ballen

Met een 4-1 overwinning op De Valk 6 heeft Zuiderburen 2 de eerste 3 punten van het seizoen in de tas. Vorige week wilde het maar niet lukken tegen de geel-zwarten van Reusel sport 10, maar deze geel-zwarte broeders verlieten met de staart tussen de benen het Zuiderburen complex.

De Zuiderburen openden goed en waren dreigend zonder de Valkenswaardse doelman echt in moeilijkheden te brengen. Na 10 minuten werd de score geopend door Roy, die in de voorbereiding al had laten zien een neusje voor de goal te hebben. Een achterwaardse diepe bal, over de as van het veld van Panjoel junior bracht de nieuwkomer oog in oog met de doelman. Hoewel laatsgenoemde de doelpoging bijna onschadelijk maakte rolde de bal toch over de doellijn
In het vervolg kwam Bjorn zo nu en dan gevaarlijk door over de linker flank, maar helaas zonder resultaat. Michael's pijp was na een goed kwartier al leeg, want de bouwvak en de ooglasering had er flink ingehakt bij de linksback de afgelopen maanden. Jan kwam hem vervangen. Na 20 minuten leek de aangever van de eerste goal de score te verdubbelen. Een voorzet vanaf rechts belandde voor de voeten van Jorg, waarna hij beheerst binnenschoof. De grensrechter vlagde echter al voor buitenspel in de actie die hieraan vooraf ging. De arbiter nam het vlagsignaal over, waardoor het bij 1-0 bleef. Aan de overzijde deed zich kort daarna een vergelijkbaar voorval voor. De spits van de Valk verschalkte met een mooie boogbal keeper Rick, maar hij stond ook offside op het moment dat hij de bal aangespeeld kreeg.
In deze fase werden de bezoekers wel sterker, maar het centrale duo Van Gorp – Van Gompel hield zich uitstekend staande. Het middenveld dreigde in handen te komen van De Valk. Met het inbrengen van Ralf en later Marc trachtte Frans het evenwicht te herstellen. Voor rust kwam de voorsprong niet meer in gevaar.
Na de thee was het even rommelig. Er werd te veel ruimte tussen de linies gelaten en passjes waren vaak net niet goed.
Rick en Carl lieten zich verbaal gelden om lichtzinnigheid de kop in te drukken. Leon liet als vanouds zijn hoeven spreken. Hierna tekende Roy ook voor de 2-0. In eerste instantie leek de aanval afgeslagen te worden, maar via de rechterkant kwam een voorzet bij de tweede paal waar Roy beheerst afrondde.
De angel leek hiermee uit de wedstrijd, maar een ongelukkig moment van Rick bracht De Valk terug in de wedstrijd. Alsof het een broodje gezond was liet de Zuiderburen goalie de bal glippen, na een op het oog houdbaar schot.
In de aanval (uit het boekje) die volgde stelde Marc orde op zaken door de bal tegen de touwen te jagen. Hiermee werd de onrust ook meteen de kop in gedrukt.
Zorgen waren er wel voor Jan die na een charge het veld moest verlaten en een tijd uit de roulatie lijkt te zijn. Met de 3-1 voorsprong was de 1-3 nederlaag van vorige week weer geneutraliseerd. De honger voor de groen-witten was hiermee echter nog niet gestild. Met een prachtige solo leek Ralf op weg naar de 4-1, maar zijn poging kon nog net tegengehouden worden. Achterin bij De Valk lag het zo nu en dan open, maar de voorste linie sprong slordig om met de mogelijkheden.
Middenvelder Bjorn leek op weg naar de 4e Zuiderburen goal na een combinatie op links. Zijn poging hield het midden tussen een voorzet en een schot en ging zodoende voorlangs. Uiteindelijk bepaalde Jorg de uitslag toch op 4-1 en zo werd deze zonnige dag nog wat zonniger. Een vierde plaats in de ranking is het gevolg van deze winstpartij
Komende zondag speelt Zuiderburen 2 voor het eerst op vreemde bodem, om precies te zijn op Luyksgestelse bodem. Tegenstander is dan De Raven 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *