Al ruim 2 maanden niet gescoord

Voor aanvang van de wedstrijd van gister waren de Zuiderburen er al van op de hoogte dat het erg lang geleden was dat er een doelpunt te vieren viel. Helaas kwam daar in de wedstrijd tegen 'de Bimt' geen verandering in.

In tegenstelling van de wedstrijd van vorige week, waren de kansen ditmaal schaars, aan beide zijden. Wel waren er enkele halve kansen, maar tot echt direct gevaar kwam het niet. Het eerste doelpunt kwam dan ook niet voort uit een een mooie aanval, maar werd vanaf 11 meter gemaakt, nadat Michael binnen de 16 meter de bal tegen de hand kreeg. De scheidsrechter zag geen andere mogelijkheid dan de bal op de stip te leggen: 1-0 halverwege de eerste helft.

De Zuiderburen lieten zich niet geheel van de wijs brengen, maar het is wel duidelijk dat het tegendoelpunt het geloof in een goed resultaat deed slinken; mede door de resultaten van de laatste maanden. Ongeveer op hetzelfde moment als het eerste doelpunt in de eerste helft viel, viel het tweede in de tweede helft. Deze keer werd er slecht gedekt, na een voorzet vanaf links en kon de diepste aanvaller de bal vrij eenvoudig van dichtbij binnentikken.

Onder het toeziend oog van oud-Zuiderbuur Adri Lavrijsen, wiens waarde voor het team wel erg duidelijk aan het licht komt, na zijn vertrek, leden de Zuiderburen alweer hun vijfde nederlaag op rij. Met de wedstrijd tegen koploper 'de Stampers' voor de boeg lijkt het erop dat het herstel nog een tijdje op zich zal laten wachten, maar misschien staat er wel een wonder te gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *