Zuiderburen afgetroefd op effectiviteit

Na drie jaar op rij de finale van het bekertoernooi bereikt te hebben, moeten de Zuiderburen dit jaar toezien hoe een ander team de plaats in de eindstrijd inneemt. Gister werd er gestreden tegen 'de Rodeho' voor een plaats bij de laatste vier.

Het werd een open wedstrijd, met veel goede kansen aan beide kanten. Hoewel ook 'de Rodeho' in de eerste helft nogal wat kansen liet liggen, moeten de Zuiderburen toch erkennen dat de opponent effectiever met de kansen omsprong. Al binnen vijf minuten straften ze een fout achterin bij de Zuiderburen genadeloos af. Hierna kwamen er kansen voor Henk, Frans en nogmaals Henk. De kans van Frans verdiende een beter lot, nadat Eric Cox hem schitterend vrijspeelde met een steekpass. Het schot belandde echter op de paal. De kans daarna van Henk had eigenlijk de gelijkmaker moeten betekenen, maar hij schoot van dichtbij over.

Daar waar Henk de 1-1 op de slof had, scoorde 'de Rodeho' wel: 2-0. Dit doelpunt viel op een psychologisch ongunsig moment, net voor de rust. De tweede helft speelde zich voor een groot deel af op de helft van 'de Rodeho', maar toch viel het doelpunt aan de andere kant. Al was er nog een kleine kans om terug te keren in de wedstrijd, dan had Renier de opgelegde kans vanaf de penaltystip moeten maken, maar hij schoot jammerlijk langs. In zijn ijver om deze fout nog enigszins goed te maken, schoot hij nog vanaf 30 meter op de lat en ontbrak ook het geluk bij twee andere kansen.

Over de gehele wedstrijd gezien hadden de Zuiderburen zeker een doelpunt verdiend, maar ze moeten ze er nog altijd zelf inschieten en daar schort het dit seizoen nogal eens aan. Met deze wedstrijd is de kans om het seizoen nog wat glans te geven ook verkeken. Eén van de weinige gewonnen wedstrijden van dit seizoen werd gespeeld tegen 'de Bimt', wellicht dat dit volgende week overgedaan kan worden als er voor de tweede keer tegen 'de Bimt' gespeeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *