Amaretto brengt Oirschot Vooruit 6 niet van slag

Trainingsbal

Eindelijk speelde Zuiderburen 1 gister weer eens een thuiswedstrijd. Het voelde niet helemaal zo, omdat de 4e competitiewedstrijd tegen Oirschot Vooruit 6 op veld 5 afgewerkt moest worden. De bezoekers hadden de avond vooraf op social media gehint op bitterballen in de rust. Zover kwam het niet, maar assistent-coach John had wel een verrassing voor de Oirschottenaren. Hij had een paar thermoskannen koffie bij zich en daar werd al snel gretig gebruik van gemaakt. De inhoud was echter gemixt met Amaretto, wat de sfeer er lekker in bracht.

Eerste kwart: Zuiderburen 1 feller dan Oirschot Vooruit 6

Tijdens de wedstrijd, die om 12u aanving, was het echter menens. Zuiderburen 1 spelend in het zwart en aangevuld met Zuiderburen 2-spelers Marc en Ronnie kwam goed uit de startblokken. Al in de eerste minuut gaf Marc vanaf rechts voor. De bal kwam bij Chiel, maar die had zijn vizier nog niet op scherp staan.
Een paar minuten later deed Oirschot wat terug. Een hoekschop werd tegendraads op doel gekopt, maar de bal kon door Mart van Gompel van de lijn gekopt worden. Laatstgenoemde beproeft zijn geluk in de 6e minuut bij het vijandelijke doel, maar zijn schot wordt gekraakt.

In deze fase trekt Zuiderburen 1 het spel langzaamaan naar zich toe, maar blijft het oppassen voor de uitvallen van de groen-witte opponent. Zo mag de thuisploeg zich in minuut 12 gelukkig prijzen dat een schot van Oirschot Vooruit 6 mislukt en naast gaat.  Datzelfde lot is de vrije trap van Chiel Roest beschoren na een overtreding op Ruud.

Oirschotse coach grijpt drastisch in

Halverwege de eerste helft besluit de coach van de bezoekers dat er wat moet veranderen. Hij wisselt maar liefst 4 spelers in één keer. Niet iedereen is het daar volledig mee eens, maar later haalt de coach zijn gelijk.
Eerste goede mogelijkheid is echter voor de thuisploeg. Goed doorzetten van Giel van Stiphout op de rechter vleugel verschaft hem de ruimte voor een voorzet. Die is goed op maat voor bijna naamgenoot Chiel. Laatstgenoemde besluit de bal aan te nemen en te kappen. Achteraf gezien was een schot ineens waarschijnlijk gevaarlijker.

De zwarthemden verliezen hierna de strijd op het middenveld en een goede periode van Oirschot breekt aan. Allereerst is er de scherpe voorzet vanaf links waar keeper Thijs het lastig mee heeft. Een minuutje later volgt een counter van Oirschot vooruit 6 ook over links, maar wat dichter bij de goal. Tegen de achterlijn tracht de linker aanvaller de bal terug te trekken, maar die is bij de eerste paal een prooi voor de goalie.
Op het half uur moet Thijs zich toch gewonnen geven. De druk van Oirschot houdt aan en weer penetreert de aanval het zestienmetergebied via de linker kant. Een harde schuiver gaat onder de doelman door: 0-1.

Ronnie heeft gelijkmaker op de schoen

In de 35e minuut moet Michael het veld verlaten met een vervelende liesblessure. Hij wordt vervangen door Zuiderburen 2-speler Ronnie.
Vijf minuten voor rust worstelt Ruud zich tussen een kluwen groen-witten door. Uiteindelijk weet hij de bal bij Mart te krijgen die goed combineert met Piet op de rand van de zestien. Met een splijtende pass wordt daarna Ronnie gevonden bij de tweede paal, maar de invaller presteert het de opgelegde kans om zeep te helpen. Zo gaat Zuiderburen 1 met een 0-1 achterstand de rust in.

Na de thee kabbelt de wedstrijd gezapig voort zonder dat er veel sensatie te ontwaren is. In minuut 11 moet Ben het veld verlaten met een blessure. Hij wordt vervangen door Ruud. In het eerste kwart na rust kunnen beide teams wat kleine kansjes noteren:
Een schot van Chiel, nadat hij zich op voor hem karakteristieke wijze ruimte verschafte, gaat jammerlijk naast.
Een goed aanval over veel schijven van de bezoekers wordt net op tijd in de kiem gesmoord.
En ook invaller Martijn kan zich niet onderscheiden; zijn schotpoging gaat naast.

Venijn zit ‘m in het laatste kwart

Halverwege de tweede helft komt Zuiderburen 1 goed weg nadat een aanval van OV6 wordt besloten met een schot op de paal. Datzelfde kan voor de bezoekers gezegd worden als Chiel Roest in minuut 28 net naast kopt uit een vrije trap.
Even daarna moet Mart Lavrijsen op het middenveld aan de noodrem trekken als zijn man gevaarlijk door lijkt te komen. Met een snoekduik waar Rick Laureijs jaloers op zou zijn, kan hij de aanvaller nog net bij zijn shirt grijpen. Tien minuten bezinning op de bank had hier niet misstaan voor de routinier, maar de scheidsrechter spaarde de mooiboy. Dit tot ontsteltenis van alles wat gesponsord werd oor Mio Amore kinderwagens  uit Oirschot.

Bij een volgend moment weet Mart weer alle aandacht op te eisen. Het begint met een counter van Oirschot waarbij een 3-tegen-1 situatie ontstaat. In eerste instantie weet keeper Thijs de aanval nog op te houden door goed uit te komen. De Oirschotse linker aanvallert blijft echter in balbezit en weet op de zestien een medespeler te vinden, die vervolgens hard op het doel afvuurt. Dit schot wordt onrechtmatig met de hand gekeerd door Mart op de doellijn. Ook hier komt ie mee weg! Gevolg is wel een penalty voor Oirschot vooruit 6. Deze wordt benut en het is 0-2.

In de 40e minuut vinden de bezoekers nogmaals het net, maar dit doelpunt wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Toch wordt het in de ultieme slotfase alsnog 0-3. De moe gestreden Zuiderburen moeten zich gewonnen geven na een aanval over meerdere schijven.

Voorlopig laatste wedstrijd

Zoals het zich laat aanzien is dit voorlopig de laatste wedstrijd. Vanwege de toenemende Coronabesmettingen zal Rutte waarschijnlijk morgen aankondigen dat voetballen voor senioren voorlopig niet toegestaan is. Rest ons te zeggen blijf allemaal gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *