ST Hoogeloon / DOSKO’32 Vr1 veegt vloer aan met Zuiderbabes

Zuiderburen Vr1, seizoen 2022-2023

Afgelopen zondag vertrokken de dames van de Zuiderburen naar Hoogeloon om daar een potje te voetballen tegen de actuele nummer één van de competitie: ST Hoogeloon / DOSKO’32 Vr1. Dat het zwaar zou worden met maar dertien dames, waarvan meerdere allesbehalve topfit, was vooraf al wel duidelijk. Omdat ze na twee seizoenen wel wat gewend zijn, vertrokken ze met het spreekwoordelijke lood ietwat in de (voetbal)schoenen, richting de tegenstander.

ST Hoogeloon / DOSKO’32 Vr1 deelt de lakens uit

Eenmaal in de wedstrijd namen de blauw-witten al na enkele minuten het heft in handen, waar ze na een fout van de Reuselse keepster het eerste punt binnen wisten te tikken. De toon was gezet. Nadat de Hoogeloonse dames in het eerste halfuur van de wedstrijd al zo’n slordige 6 doelpunten binnen wisten te scoren, was te verwachten dat de koppen gingen hangen. Toch stonden de groen-witten in het tweede deel van de eerste helft al een stuk beter te voetballen (lees: verdedigen) dan aan het begin. Het bleef zelfs een tijdje rustig voor het Reuselse doel. Nadat de Loonse dames in de eerste helft maar liefst 8 keer het net vonden, klonk het fluitsignaal voor de groen-witten als muziek in de oren.

Hoogeloon sportpark

Loonse honger is nog niet gestild in 2e helft

Met frisse tegenzin begonnen de dames met een nieuwe opstelling aan de tweede helft, waar na enkele minuten de eerste ballen al weer richting Reusels doel gingen. Ook in deze helft bleven de doelpunten voor Hoogeloon niet uit. Ondanks dat de Zuiderbabes beter hun mannetje stonden, werd de eindstand 13-0. Natuurlijk pijnlijk, maar de Zuiderburen zouden de Zuiderburen niet zijn, als ze deze nederlaag niet met een korreltje zout en een lach zouden nemen. Een half uurtje later zaten de dames (op gepaste afstand) weer in de Koster tijdens hun favoriete helft; de derde. Eind goed, al goed.

Zal dit voorlopig de laatste wedstrijd zijn geweest?

Wij danken de Hoogeloonse dames voor deze wedstrijd en wensen hen veel succes tijdens de rest van het seizoen!
We verwachten dat we de komende tijd niet zullen spelen, maar de persconferentie van morgen zal daar uitsluitsel over geven. Namens de dames van v.v. de Zuiderburen: Blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *