Bronneke wint met ruime cijfers van zuiderburen II

Twee ballen

Een week geleden moest Zuiderburen II aantreden tegen kampioenskandiaat 'Het Bronneke', die al snel in de wedstrijd hun aspiraties duidelijk maken. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van de spelmaker van 'het Bronneke', die bekend staat om zijn goede afstandschot. Ook ditmaal liet hij het weer zien. Bekeken krulde hij de bal in de linkerbovenhoek.

Na 12 minuten stond het al 2-0. Bij een voorzet vanaf de rechterflank liepen twee Zuiderburen-spelers elkaar in de weg. De speler van 'het Bronneke' bleef goed naar de bal kijken en kopte eenvoudig raak. Na deze fase was Harm dicht bij de aansluitingstreffer. Vanaf 20 meter trof hij het aluminium boven de 'Bronneke'-goalie. Eigenlijk was dit nauwlijks een kans te noemen, maar Harm wist er toch bijna iets van te maken.

De mogelijkheden die spits Jeroen later kreeg waren wel degelijk als kans te bestempelen. Eerst werd hij door Frans vrijgespeeld, waarna zijn schot te zacht was. De kans die Michel hem later bood was echter nog groter, maar weer stond zijn vizier niet op scherp. Zo bleef het tot de rust 2-0.

Na de thee, nam 'het Bronneke' in eerste instantie wat gas terug. Ze lieten de Zuiderbruen het spel maken, maar dit resulteerde niet direct tot grote kansen. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd op slot gegooid door de 3-0, waarbij de Zuiderburen-defensie er gammel uitzag.
Het spel van de rood-zwarte formatie werd opportunistischer om toch nog voor de eretreffer te gaan. Dit gaf 'het Bronneke' echter ook de ruimte en daar profiteerde de lepe voorhoede nog tweemaal van.

Toch kwam de eretreffer voor de Zuiderburen er. Op rechts ontsnapte Harm aan zijn directe bewaker en hij bediende Jan Dirkx, die op zijn beurt de verre hoek vond en alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen liet noteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *