Zuiderburen ii in extremis langs de Bruintjes

Twee ballen

Zonder goed te voetballen heeft Zuiderburen II eindelijk weer eens drie punten toe kunnen voegen aan het seizoenstotaal. Daar leek het in de beginfase van het duel met 'de Bruintjes' niet van te komen. Mark leek de mythe dat sex voor de wedstrijd slecht is extra kracht bij te gaan zetten.

Hij miste een diepe bal volledig, waarna de bal voor de voeten van de lange spits kwam. Die maakte even ruimte voor zichzelf en vond de uiterste hoek, waarna Willem kansloos was. Later herstelde Mark zich echter en liet hij zien wel degelijk zijn mannetje te staan. Het wedstrijdbeeld was hierna als evenwichtig te omschrijven, maar van echt goed voetbal was nauwelijks sprake. De finale passes waren vaak net te kort of te hard, waardoor goede kansen uitbleven.

Frans leek de gelijkmaker in te leiden door op de rechter flank te ontsnappen. Hij passeerde ook de keeper, maar doordat hij zodanig naar buiten gedreven was, kon hij alleen nog voor trekken, waarna er een 'Bruintjes'-been tussen zat. Zuiderburen II moest het geduld bewaren, zeker omdat het met een man meer op het veld stond.

Was het voor rust al erg fysiek ingesteld van beide kanten, na de thee leek het alleen maar erger te worden. Met name Rick en Mark schuwden het duel niet. Toch was er het wederzijdse respect. Na 10 minuten schoof er vanuit de defensie een speler door en ook vanuit het middenveld ging er één een linie naar voor spelen. Hoewel het lang duurde werd het geduld van Zuiderburen II toch beloond. Bart kreeg even de tijd op links. Hij zette vervolgens voor en vond het hoofd van Frans die voor zijn directe opponent kroop. Zijn kopbal verdween buiten het bereik van de keeper net onder de lat in het doel: 1-1.

Na deze gelijkmaker ging Zuiderburen II nog actiever op zoek naar nog een doelpunt. Rechtsback de keeper was aardig dichtbij met een ziedend schot dat maar net de kruising miste. Ook goaltjesdief Harm had bijna de 2-1 op de slof. Binnen de zestien werd zijn schot nog licht getoucheerd, maar de keeper kon zijn poging toch nog tot corner verwerken.
Een moment later kwam Jan Dirkx een voetlengte te kort na een prachtige steekpass van Eric. Ondanks deze kansen moesten de Zuiderburen waakzaam blijven, want de uitvallen van 'de Bruintjes' bleven gevaarlijk.

In de slotfase lachte het geluk de 'rood-zwarten' dan eindelijk toch eens toe. Een afgeslagen schot kwam voor de voeten van Michael, die matig gedekt werd door de aanvoerder van 'de Bruintjes'. Hij vond Bart, die zonder aarzelen zijn maat 49,5 tegen de bal plaatste en daarmee de overwinning bezegelde. Komende zaterdag speelt Zuiderburen II weer een wedstrijd en wel tegen 'de Red Coral' voor de beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *