Bruintjes doorbreken opmars Zuiderburen I

Trainingsbal

Na punten gepakt te hebben tegen achtereenvolgens 'de Stampers', 'de Haoverekkers en 'het Bronneke' is Zuiderburen I er niet in geslaagd om ook 'de Bruintjes' te verrassen. Beide teams troffen elkaar dinsdagavond als gevolg van een afgelasting eerder in het seizoen.

Het begin van de wedstrijd was dramatisch aan de kant van de Zuiderburen. Meteen vanaf de aftrap werd de bal verspeeld en binnen een halve minuut lag de bal al achter keeper Cees. Gewaarschuwd door de goede reeks waaraan Zuiderburen I bezig was, bleven 'de Bruintjes' druk uitoefenen op de verdediging van de bezoekers. Met name de centrale aanvallende middenvelder van 'de Bruintjes' ontpopte zich als een ware plaag voor de Zuiderburen.

Het team als geheel kent echter ook nauwelijks zwakke schakels. Dit bleek weer eens bij de 2-0 halverwege de eerste helft. Een aanval van de Zuiderburen werd onschadelijk gemaakt, razendsnel werd er omgeschakeld naar de aanval en voor de organisatie weer op orde was bij team I van de Zuiderburen, moest Cees zich weer gewonnen geven.

Hierna leek Zuiderburen I iets terug te gaan doen. Marco had weinig geluk bij een boogbal op aangeven van Hans Ansems, die net naast ging en Eric Cox strandde na een solo op de keeper. Toch waren het 'de Bruintjes' die de regie voerden in de eerste helft en met een kopbal vanuit een corner werd de ruststand zelfs op 3-0 bepaald.
Dit had echter nog meer kunnen zijn als Cees niet in bloedvorm verkeerde. Enkele harde afstandschoten werden door hem knap geparreerd.

Na de rust probeerde Zuiderburen I nog wel aan te zetten en de vechtlust was ook zeker aanwezig. Toch werd er geen gaatje meer gevonden in de 'Bruintjes-verdediging'. Aan de overzijde vond de aanval van 'de Bruintjes' nog wel een keer het net, maar deze goal werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. De eindstand bleef hierdoor 3-0 voor de thuisploeg. Aanstaande zondag speelt Zuiderburen I tegen hekkensluiter ´de Red Coral´.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *