De bruintjes laten Zuiderburen II opnieuw kansloos

Twee ballen

Zuiderburen II heeft opnieuw een ruime nederlaag geleden. Op het Bruintjesveld verloor het team van de nummer 2 van de ranglijst, 'De Bruintjes', met 4-0. Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op.

Zuiderburen II, met trainer Emiel als routinier op het middenveld, kon het tempo aardig bijbenen waardoor er aan beide kanten nauwelijks kansen kwamen. Gaandeweg de eerste helft werd de thuisploeg -zoals verwacht- gevaarlijker voor het doel van keeper Willem. Halverwege de eerste helft mocht laatsgenoemde van geluk spreken dat een een schot van afstand tegen de paal belandde.

Even later was Zuiderburen II toch op ongelukkige wijze op achterstand: Michel probeerde een corner weg te koppen, maar raakte de bal verkeerd waardoor deze via een boog in het doel verdween: 1-0. Zoals vaker dit seizoen had Zuiderburen II daarna moeite om de rust te bewaren in het elftal, maar gelukkig bleef de schade -zij het met geluk – beperkt tot aan de rust.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd: 'De Bruintjes' controleerden de wedstrijd, zonder dat Zuiderburen II in de verdrukking kwam. Voorin was spits John af en toe gevaarlijk, maar echt uitgespeelde kansen waren niet aan Zuiderburen II besteed.
Halverwege de tweede helft leidde een 'dode-spel'situatie tot de 2-0. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd breed gelegd op een speler van 'de Bruintjes', die vervolgens vanaf rand strafschopgebied hard inschoot. Renier kwam net te kort om redding te verrichten op de doellijn: 2-0. Vlak na deze treffer kreeg John ineens de uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Alleen op de keeper af passte hij de bal naar Eric Bel, die echter in buitenspelpositie stond, waardoor de enorme kans knullig verloren ging.

Voor 'de Bruintjes' was de bijna-treffer van de Zuiderburen aanleiding om alsnog een tandje bij te schakelen. Zuiderburen II kon daar niets meer tegenover stellen. In de slotfase van de wedstrijd was het nog tweemaal raak voor de thuisploeg. De 3-0 viel uit een corner; de 4-0 uit een goed uitgespeelde aanval. Komende wedstrijden bieden wellicht een beter perspectief voor Zuiderburen II. Allereerst staat – komende zondag – de ontmoeting met 'VV Rodeho' op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *