Bruintjes maatje te groot voor Zuiderburen II

Twee ballen

Zuiderburen II heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen 'de Bruintjes' verloren. Op het veld van 'de Bruintjes' won de thuisploeg met 5-0. Al na enkele minuten namen de goed georganiseerde 'Bruintjes' een voorsprong door een ogenschijnlijk mislukte voorzet aan de rand van het strafschopgebied waarop keeper Willem zich verkeek.

De bal belandde via de lat in de kruising: 1-0. De Zuiderburen probeerden zich te herpakken en dat lukte bij vlagen vrij aardig, alhoewel er geen uitgespeelde kansen ontstonden. Ondanks dat 'de Bruintjes' het betere van het spel hadden, bleef het tot de rust 1-0.

Na de pauze onstonden er meer ruimtes, met name bij de Zuiderburen die vooral moeite hadden met de opbouw, waardoor de Bruintjes al snel de score konden verdubbelen: een kopstoot uit een corner zorgde voor de 2-0. De Zuiderburen creeërden nog enkele kleine kansjes, die echter niet aan Ruud en Renier besteed waren.

Slechte communicatie in de verdediging leidde halverwege de tweede helft tot de 3-0 voor 'de Bruintjes'. De wedstrijd was gelopen en het ontbreken van geluk en met name ervaring zorgde ervoor dat 'de Bruintjes' de score nog verder op konden voeren: Een schot van de 16-meterlijn resulteerde in de 4-0 en een van dichtbij ingeschoten van richting veranderde bal zorgde voor de 5-0. Vlak voor tijd verprutsten 'de Bruintjes' nog een goede kans door een indirecte vrije trap (als gevolg van een terugspeelbal die door keeper Willem onregelementair in z'n handen werd gepakt) rechtstreeks in het doel te schieten. Gevolg was dat het doelpunt werd afgekeurd en de vrije trap naar de Zuiderburen ging, hetgeen leidde tot veel gelach binnen en buiten het veld.

Concluderend kan er gesteld worden dat 5-0 lichtelijk geflatteerd is. De komende tijd zal het jonge elftal beter op elkaar ingespeeld moeten geraken om goed mee te kunnen draaien in de competitie. Komende zaterdag staat de krachtmeting met Zuiderburen I op het programma, voor het bekertoernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *