Zuiderburen I en II houden elkaar wederom in evenwicht

Trainingsbal

Al vroeg in het nog jonge seizoen stond de confrontatie tussen beide Zuiderburenteams op het programma. Het betrof een wedstrijd uit het bekertoernooi en deze werd voor de verandering zaterdagavond gespeeld in verband met het volksfeest dat 'Reusel kermis' heet.

De wedstrijd werd gespeeld op het Driesprongveld en werd vooraf gegaan door een fotosessie waarbij van beide teams een groepsfoto gemaakt werd. Na deze formaliteit gingen beide teams aan de slag met in hun achterhoofd de wetenschap dat ze erg aan elkaar gewaagd waren. Het overwicht in de eerste helft was voor Zuiderburen I, maar toch viel het eerste doelpunt aan de andere kant.

Zonder echte plaagstoten uitgedeeld te hebben, werd een splijtende pass bij de tweede paal beheerst door Tommie ingeschoten. Na dit doelpunt haalde Hans Lauwers zich de woede op de hals van menig Zuiderburen II-speler, door dit doelpunt wegens buitenspel af te keuren. In de rust en na de wedstrijd werd hier nog lang over nagepraat. Het spelbeeld in de eerste helft veranderde er nauwelijks door en de spelers waren voornamelijk op de helft van Zuiderburen II te vinden.

10 minuten voor rust kwam dit ook in de score tot uitdrukking. Marco bewees evenals in de onderlinge oefenwedstrijd een neusje voor de goal te hebben. Hij manouvreerde zich knap tussen twee tegenstanders door en rondde goed af over keeper Willem. In de tweede helft was het spelbeeld geheel omgekeerd. Vooral de linkerflank met Toon, Michael en Tommy was menig maal zeer gevaarlijk. Na een goede combinatie resulteerde dit halverwege de tweede helft ook tot een doelpunt. Michael speelde Tommy knap vij en laatstgenoemde liet keeper Cees met een mooie boogbal geheel kansloos.

Een moment later was Tommy weer gevaarlijk. Deze keer ging de bal voorlangs en mocht Zuiderburen I in hun handen wrijven dat Ron van Gompel zijn hoofd niet meer tegen deze bal plaatste. Enige kans die Zuiderburen I hier tegenover zette was een bal van Dennis die uiteindelijk op de paal belandde. Een andere speler die nog kleur gaf aan de wedstrijd was Eric Bel die een reprimande kreeg van de scheidsrechter en geluk had dat hij geen gele kaart voorgehouden kreeg. Door de gelijke stand staan beide teams wel ondraan in de poule, maar dit is alleen op het doelsaldo gebasseerd, dus er is nog geen vuiltje aan de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *