Collectief zet knap resultaat neer tegen de Valk

Trainingsbal

Op deze zonnige zondagmorgen moest Zuiderburen II op het 'Rodeho'-veld aantreden zonder een waslijst aan spelers die om uiteenlopende redenen niet konden. Het elftal wat om 11 uur aan de aftrap stond was bij wijze van spreken ook met verband en pleisters speelklaar gemaakt. Verre van ideaal dus, zeker met een tegenstander als het fysiek sterke 'de Valk'.

Al snel moesten Jeroen en Eric naar de kant omdat blessures te veel opspeelden. Good old Wil Lavrijsen trok de kicksen weer eens aan en betrad net als Jan Dirkx het veld. Hiermee moest het gebeuren, want wissels waren er niet meer. Toch speelde de 'rood-zwarten' verre van onverdienstelijk in de eerste helft.

In de beginfase was het nog even zoeken, maar toen de organisatie op orde was waren de betere kansen voor de Zuiderburen. Zo zorgde Mark voor gevaar uit een corner van Harm, maar zijn poging ging voorlangs. 'De Valk' mocht er ook even aan ruiken bij enkele corners en bij slecht uitverdedigen van de Zuiderburen.
In de laatste 10 minuten voor rust was het twee keer Harm die dichtbij de openingstreffer was. Allereerst uit een vrije trap, die goed geparreerd werd. Twee minuten voor tijd ontliep de goaltjesdief slim de buitenspel en anticipeerde goed op een lange pass van achteruit van Frans. De 'Valk'-goalie was echter ook weer alert en voorkwam een treffer door snel uit te komen.

Na de thee zette Zuiderburen II het goede spel van de eerste 35 minuten voort. Het hoger aangeschreven 'de Valk' had al sinds 1 maart niet meer gewonnen en het leek deze wedstrijd ook niet in hun vertrouwde ritme te komen. In de 7e minuut van de tweede helft kwam Zuiderburen II verdiend op voorsprong. Michel onderschepte de bal op het middenveld, zag het gat in de defensie, leverde een perfecte steekbal af op Renier en laatsgenoemde rondde op zijn beurt voortreffelijk af in de rechter onderhoek. Een lekkere opsteker voor Zuiderburen II, maar wellicht viel de goal iets te vroeg.

'De Valk' ging meer druk naar voren zetten. Bij een hoekschop waren ze dichtbij de gelijkmaker, maar Ties, die de pijn van een blaar op zijn hak verbeet, bracht redding op de lijn. Vaak werd door de Zuiderburen defensie de lange bal gehanteerd, maar bij een spaarzame goed opgezette aanval halverwege de 2e helft viel toch bijna de 2-0. Een steekpass van Frans verschafte Michel de vrije doortocht richting vijandelijk doel. Hij zag dat de keeper de korte hoek vrij liet maar presteerde het om van dichtbij de bal langs te schieten.

Deze kans veranderde weinig aan het spelbeeld. De defensie van 'de Valk' schoof steeds meer mee in. Stand-in keeper de keeper kreeg het steeds drukker, maar hij speelde alsof hij nooit weggeweest was uit het doel. Hij schroomde het uitkomen en wegstompen niet en bewaarde goed de rust als het nodig was. Bij een vrije trap, na een enigszins onbesuisde actie van Mark stond hij goed opgesteld om de kopbal die volgde te parreren.

Op vijf minuten voor het einde moest hij zich toch gewonnen geven. Een corner werd bij de eerste paal goed binnengekopt. In de slotminuten raakte Harm nog de paal uit een mogelijkheid die nauwelijks een kans te noemen was, maar gescoord werd er niet meer. Ondanks de late gelijkmaker, mag Zuiderburen II tevreden zijn met het resultaat, want iedereen ging voorop in de strijd. Komend weekeinde treffen de roodhemden 'de Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *