Zuiderburen II moet buigen voor tiental Driesprongers

Twee ballen

Na de overwinning op de 'Red Coral' kon Zuiderburen II op Paasmaandag niet winnen, ondanks dat 'den Driesprong' maar 10 spelers op kon stellen. Ook Zuiderburen II was behoorlijk gehavend, zo ontbraken de fysiek sterke spelers Mark en Michel, maar toch mogen de aanwezigen zich achter de oren krabben na de nederlaag.

Zeker gezien het feit dat vooraf het belang van deze wedstrijd nadrukkelijk uitgesproken was. De aansluiting met de teams boven Zuiderburen II in de ranking was er en bij winst mcoht het zelfs hopen op plaats 6 waar 'den Driesprong' al weken vertoefd. Nu lijkt het gat onoverbrugbaar.

Het begin van de wedstrijd was al een slecht voorteken. De eerste vrije trap voor de thuisploeg was meteen raak, omdat de defensie nog niet wakker leek te zijn. Bij de tweede paal kon een 'Driesprong'-speler vrij inkoppen. De fase die daarop volgde herpakte de 'rood-zwarten' zich. Al snel bracht Bart de ploegen weer op gelijke hoogte. Hij kon vrij oprukken richting vijandelijk doel na een dieptepass en bleef koelbloedig in de één-op-één met de doelman (die normaliter de spelmaker is van 'den Driesprong').

Door de snelle doelpunten en twee teams die elkaar de ruimte gunden om te voetballen, ontspon zich een boeiend schouwspel voor het publiek. Nog binnen de eerste 10 minuten was het 2-1 voor Zuiderburen I en leek er geen vuiltje aan de lucht. Michael onderbrak een aanval van de tegenstander en stuurde meteen Harm de diepte in. Laatstgenoemde aarzelde niet en besloot met een bekeken schuiver in de verre hoek.

In de resterende speeltijd wist Zuiderburen II echter niet meer te scoren. 'Den Driesprong' maakte halverwege de eerste helft de gelijkmaker en in het tweede bedrijf maakte het team er nog 2 uit een counter. Zuiderburen II dutte na de thee wat in en de frisheid waarmee het na de 1-0 achterstand speelde was geheel verdwenen.

De thuisploeg toonde wel de gretigheid die nodig was om een overwinning uit het vuur te slepen. Hierdoor bleef team 2 van de Zuiderburen zoals zo vaak dit seizoen met lege handen staan. Morgen staat de zware ontmoeting met 'de Valk' op het programma. Hopelijk kan er voor een verrassing gezorgd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *