Daydreamen doe je bij de Zuiderburen (door Luc Verstijnen)

Trainingsbal

Dream with your eyes open, klonk het na de wedstrijd van de Zuiderburen 1 vs. svsos2. wat een match. Prachtige acties, goals en grappen langs de zijlijn maken ook deze week weer eens waar, waarom de zuiderburen zichzelf een bourgondische club noemen.
Het is zondag 12 april de groen witten waar je al van droomt om in zo’n shirt te mogen voetballen betreden het veld. lekker warm lopen in de zon is gemakkelijk en al helemaal als het nog warm is ook, want dit verkort namelijk dus ook de warming up bij de zuiderburen. Mart was jarig dus moest iedereen hem een hand geven en ammel cadeautjes.. lief ofnie? Zo zijn ze nou eenmaal bij de zuiderburen tis net een familie. De eerste helft van die schouwspel gaat van start om 12:00. Het is tegen de nr 1. Van de competitie. Ze laten direct zien waarom ze bovenaan staan. Want ze hebben 1 verekte snelle speler en dat is die spits van hun. Maar… wij hebbe Zigi, daar komde niet zomaar langs en al helemaal niet als hij zijn dag heeft. Dan hebben trouwens ook nog Ron Beton die stampt oe zo een open bot breuk als ge niet uitkijkt. dus die manne hadden al schrik aan de broek.
Kansje hier en daar, maar het kwam niet tot directe gevaren. Het waren de Zuiderburen die de eerste grote kans kregen, het was Maurice John die de bal van grote afstand op goal hoevde, maar de bal ging net naast. De Zuiderburen lieten de bal lekker rond gaan en het liep lekker. De volgende kans diende zich aan toen mart de bal uit de kluts tegen de paal trapte. Dit zou nog een mooi verjaardagscadeau zijn geweest. De supporters langs de kant zaten samen met de reserve spelers op de bank, ook dit word gewoon getolereerd bij de zuiderburen! Ze hadden het goed naar hun zin ammel hakjes en overstapjes van Zjuul hak op den tak! Tweede helft begint moeizaam want de tegenstander komt op voorsprong, het komt waarschijnlijk door de nieuwe schoenen van Snip, die keeper Ted even verblindde, want ze waren spierwit, en dan mee die zon, witte wel… Zuiderburen moesten daarna dus weer aan de bak. Ze deden er echt alles aan om op gelijke hoogte te komen. Het waren een paar slippertjes van verdediger Zjuul de scissor, die de score mogelijk nog zou verdubbelen naar een 2-0 voorsprong, maar gelukkig was de tegenstander niet scherp genoeg.
Nee..! want daar was Spijker die met een punter de bal net over de doellijn kon trappen. Wat waren de de supporters blij. Juichen! Dat ze deden. Zuiderburen voerde de druk op. En de tegenstander wist het even niet meer. Ze waren de kwijt weg. Het was Gijsje die de supporters tot het uiterste liet gaan, hij was pas net gewisseld en maakte een actie waar bij hij de tegenstander passeerde door de bal tussen de voeten van de tegenstander heen te spelen. Een” panna” noemen ze dat. Het is een verslag voor de voetbal geleerde zoals u ziet. Een overtreding volgde. Het was op een speler van zuiderburen waardoor ze een vrije trap kregen. Het was Martje die de bal uit een vrijetrap bij de 2e paal bezorgde, waar Roy van Cor van den Brouwer de bal al op stond te wachten en de bal tegen de touwen frommelde. SVSOS was hier enorm van geschrokken. Want meteen na de aftrap kreeg mighty Mike de bal in bezit en haalde verwoestend uit vanaf de middelijn, hij raakte de bal zo magistraal dat hij de keeper tot het uiterste moest dwingen, want hij stond veel te ver voor de goal. De tegenstander kwam hier met de schrik vrij. Ze kwamen niet meer in het spel voor. De zuiderburen speelde de pot rustig uit. Toen het gedaan was vierde iedereen feest. Fleske bier bij de kantine, dat ging er wel in met een overwinning op de bovensteWat een dream! Deze droom eindigde voor vele van het team tot in de late uurtjes bij de koster. Waar iedereen kennis had kunnen maken met de nieuwe vrouw van onze cultheld aka. Voorzitter Frans Jop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *