EDN’56 2 – Zuiderburen 1 (door Luc Verstijnen)

Trainingsbal

Wauw..! wat een dag, de zon schijnt. ideaal weer om op zondagmiddag een bal tegen de touwen te schieten, maar natuurlijk ook voor teen slippers want die had Zjoel al meteen uit de kast getrokken.
Allemaal bij elkaar komen in de koster om half 11, om daarna met zijn alle richting Haghorst te rijden; Dat was vooral bij Vlekkie in de auto een groot feest, waar de harde tonen uit de speakers kwamen geknald, echt nog betere muziek dan op Stuiterbal, een feest wat in Haghorst gegeven wordt. Dus dat moest wel goed gaan komen zou je denken. We reden achter Boog aan want die wist de weg… wel eerst ff eten bij de pomp. Maar toen… Boog had een motorrijder (Satudara lid) over het hoofd gezien. En veroorzaakte toen een botsing. Hij zit nou in big troubles. Nu Boog dus achter moest blijven en wij verder moesten, wisten wij de weg niet meer. Iedereen met zijn telefoon de weg opzoeken, en verder. Hij stuurde ons over zandpaden waar je met een tractor nog niet overheen kan, maar wij zaten dus gelukkig in de Evo, echt schon…

Toen de wedstrijd bijna begon riep Luc alle spelers bij elkaar en deed zijn eigen even voor als trainer. Hij las de opstelling voor en draaide de rollen even om (hij was de opstelling op zijn kop voor aan het lezen). Toen begon de wedstrijd, de strijd ging het eerste kwartier gelijk op, geen van beide partijen creëerde echte kansen. Het eerste doelpunt kwam van EDN. Hij viel een beetje uit de lucht. Maar het was wel een mooi uitgespeelde aanval. Zuiderburen kreeg niet echt grip op de tegenstander.
En toen Snip ook nog 's dacht dat hij keeper was en de bal met 2 handen toucheerde kreeg hij een gele kaart. Dit was niet gunstig want de meeste dreiging kwam van hem voorin. Maurice John die naast hem stond moest vooral veel lopen en was al snel uitgeput. Verdedigende middenvelder Zigi ging mee naar voren en werd op harde wijze ten val gebracht. Hij verdiende een penalty, maar kreeg deze met grote verbazing niet. Hier was hij het dus ook niet helemaal mee eens, en liet dit ook direct weten aan de scheidsrechter. Die voelde zijn eigen een beetje op zijn teentjes getrapt en gaf ook Zigi een gele kaart. Wat een scheids…. Zucht. Want nu VV de Zuiderburen nog maar met 9 man op het veld stond, was het 10 minuten lang een zware klus om niet verder op achterstand te komen.

De 2e helft begonnen de Zuiderburen met 10 man, Zigi moest nog 5 minuten blijven zitten. En Snip mocht al in de eerste helf weer terug in het veld. Het voetbal was in de tweede helft al beter om aan te zien. Er kwamen kansen en Zuiderburen voerde de druk op. Vooral Mart maakten veel meters en was hier een goede schakel tussen verdedigers en aanval. Het moment was daar, Roy, van Cor van den Brouwer mocht in het veld komen, na vele wedstrijden geschorst te zijn geweest, omdat hij zijn eigen meestal een klein beetje versliep. Hij speelde echt subliem, de eerste goal kwam ook van hem. Door het goed doorzetten en de bal laag onder de keeper door te schuiven, dat was trouwens ook een knoest met rooi haargeweldig!
Vanaf toen voelde iedereen aan Zuiderburen kant dat het gelijk zou gaan worden, maar de goal bleef uit. Roy, van Cor van den Brouwer gaf een pass door de lucht zoals daley blind dat ook zou doen. En de bal belandde zo bij Maurice John die daar vervolgens net als van Persie de 'flying dutch man goal' mee kon maken. Maar verzuimde dat. Nadat Zjoel al een paar keer kramp had gehad en daar voor was geholpen zette onze pannakoning Snip nog eens aan, hij deed ff abrakadabrasnip allemaal panna’s enzo. Echt goed! Jammer genoeg dan weer niet goed genoeg voor een goal. Het was ook jammer dat er eerder die dag een accident was gebeurd. want je kon goed zien aan boog dat hij een beetje schrik aan de broek had voor Satudara. Je zou maar thuis komen en huis weg. Als die nou gewoon een beetje een goeie dag had gehad hadden we zeker gewonnen. Daar ben ik van overtuigd. Maar helaas het mocht niet zo zijn en zal dit ons misschien nog wel jaren blijven achtervolgen omdat de doelman van de tegenstander een goede bekende is voor vele van ons team. Al met al leuke pot maar verloren. Klote!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *