Doelpuntenfestijn beslist in voordeel Driesprong

Op het Driesprongveld werd gistermorgen het vriendschappelijke duel tussen Zuiderburen I en 'de Driesprong' afgewerkt. De Zuiderburen zijn nog niet uit de personele zorgen en daarom trok Harm Corstiaans voor deze wedstrijd het geel-rode tenue aan. Toch begonnen de Zuiderburen met 10 man aan het duel.

De open wedstrijd leek na 25 minuten op een afstraffing uit te lopen voor de Zuiderburen. Toen stond 'De Driesprong' namelijk al met 3-0 voor. Aangemoedigd door het publiek bracht Marco de marge terug tot twee. Hij jaagde door op de keeper, die de bal pardoes tegen hem opschoot, waarna de bal in het net belandde.
Ondertussen was Michael het elftal komen complementeren, zodat de verhoudingen weer hersteld waren. In de tweede helft waren de verhoudingen wat het spel betreft ook weer meer in evenwicht. In eerste instantie was 'de Driesprong' nog het dodelijkst in de afwerking. Met twee mooie afstandschoten werd Cees gepaseerd.

In die periode waren er wel kansen voor de Zuiderburen, maar de aanvallers waren net niet doortastend genoeg. Middenvelder Dennis wist wel raad met de kans die hij kreeg. Op aangeven van Jannes liet hij alweer z'n vierde competitiedoelpunt aantekenen. Met een achterwaartse kopbal werd het hierna 6-2 voor 'de Driesprong'.

Hiermee was de doelpuntenregen nog niet gestopt. Harm Goorman, die na het invallen van Frans voor de verandering naar de linksachterpositie verhuisde, verraste de keeper van 'de Driesprong' met een verkapte voorzet die niet meer door een medespeler aangeraakt werd en daardoor in verre hoek belandde. Het slotakkoord was voor Jannes, die geen medespeler vrij zag staan en daardoor twee tegenstanders passeerde om tenslotte de keeper in de korte hoek te verschalken.
Hopelijk vallen de doelpunten de volgende keer ook eens in competitieverband. Als er achterin minder weggegeven wordt biedt dit zeker houvast voor het duel van komend weekend tegen 'de Bimt'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *