Zuiderburen II boekt belangrijke zege op Bimt: 2-0

Twee ballen

Zuiderburen II heef haar derde overwinning van de competitie behaald. Op het Sportparkveld werd het elftal van ‘De Bimt’ verdienstelijk met 2-0 verslagen. Twee weken geleden werd ‘De Bimt’ in een oefenduel nog met 6-2 verslagen door Zuiderburen II.

Zuiderburen II begon – met Harm vd Borne als debutant – dus met vertrouwen aan het competitieduel. Evenals in het gewonnen oefenduel van twee weken geleden, nam Zuiderburen II al vrij snel de leiding in de wedstrijd. De vrijstaande Renier wipte van dichtbij de bal over de keeper van ‘De Bimt’: 1-0.

‘De Bimt’ probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, door met veel mankracht voorin fel aan te vallen. Dat leidde er toe dat de verdediging van de tegenpartij veel steken liet vallen, waar de aanvallers van Zuiderburen II van konden profiteren: Een vrije trap vanaf eigen helft van Peer, werd opgevangen door John, die de verdediging van ‘De Bimt’ andermaal te snel af was en de hoek voor het uitkiezen had: 2-0.

Vlak daarna kreeg Renier nog een opgelegde kans om met 3-0 de rust in te gaan. Zijn schot werd echter gekeerd door de keeper van ‘De Bimt’. Na rust behield Zuiderburen II zonder al te veel moeite de controle over de wedstrijd. ‘De Bimt’ probeerde met veel mankracht aan te vallen, maar was niet opgewassen tegen de sterke afweer van Zuiderburen II. Daardoor kwam de tegenstander niet verder dan enkele ongevaarlijke schoten van afstand.

Vlak voor tijd kregen Michael en Ruud samen nog een enorme kans om de 3-0 op het scorebord te zetten, maar de bal wou er jammer genoeg niet in. Zuiderburen II kan door deze overwinning opschuiven naar de zesde plaats op de ranglijst, zeker als er volgende week gewonnen wordt tegen hekkensluiter ‘V.V. Reuselcity’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *